Opnieuw daling besmettingen Beverwijk en Velsen, stijging in Heemskerk en Uitgeest

Foto: Pixabay

Het aantal mensen dat in de IJmond de afgelopen week positief is getest op corona in Heemskerk en Uitgeest is gestegen en in Beverwijk en Velsen juist afgenomen ten opzichte van de voorgaande periode. Het is hetzelfde beeld als vorige week. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die mediapartner NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

(bron: NH nieuws)

Heemskerk en Uitgeest
In Heemskerk en Uitgeest is er sprake van een lichte toename vergeleken met de vorige periode. In Heemskerk zijn er de afgelopen week per 100.000 inwoners 329 mensen positief getest, een lichte stijging met de week daarvoor. Dat betekent in de praktijk dat daar de afgelopen twee weken 129 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 121.

Uitgeest
In Uitgeest zijn per 100.000 inwoners daar in de afgelopen week 300 inwoners positief getest. In de praktijk betekent dit dat er 41 personen positief hebben getest op corona, 4 meer dan in de periode daarvoor.

Beverwijk en Velsen
In de gemeenten Beverwijk en Velsen is deze week opnieuw sprake van een daling. In Beverwijk zijn er per 100.000 inwoners in de afgelopen week 255 inwoners positief getest. In de praktijk betekent dit dat er 106 personen positief zijn getest op corona, 27 minder dan in de periode daarvoor.

In Velsen zijn in de afgelopen week per 100.000 inwoners 275 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 189 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 246.

Reacties