Ondanks corona toch EK Zandsculpturen in Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Ondanks de beperkingen rondom Corona is er toch besloten het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort door te laten gaan als buitenexpositie. Het is voor de 10de en tevens voor de laatste keer dat het Europees Kampioenschap Zandsculpturen zal plaatsvinden in Zandvoort.

Er zijn dit jaar wederom 6 deelnemers aan het Kampioenschap, maar vanwege de Corona-beperkingen en om veiligheidsredenen heeft de organisatie besloten om geen deelnemers in te laten vliegen uit andere Europese landen maar een keuze te maken uit in Nederland woonachtige zandkunstenaars met verscheidene nationaliteiten. Ondanks deze beperkingen is het de organisatie toch gelukt om top-kunstenaars te contracteren, die allemaal internationaal hun sporen hebben verdiend.

Het centrale thema waar de kunstenaars hun sculptuur op zullen baseren is “Ode aan het landschap”, het landelijk themajaar. De kunstenaars kunnen dit thema naar eigen inzicht interpreteren en uitwerken in een kunstwerk.

Vanaf 3 mei tot en met 9 mei zijn zandsculptuurbouwers uit diverse Europese landen van 09.00 uur tot 17.00 uur op verschillende plekken in Zandvoort bezig met het vervaardigen van spectaculaire zandsculpturen. Op 9 mei zal de vakjury de winnaar bekend maken.

De zandsculpturen zijn zeker tot en met augustus te bewonderen in Zandvoort.

Reacties