Update corona-ontwikkelingen regio Kennemerland per 16 april

Foto: Pixabay - VRK

In de wekelijkse corona-update van GGD Kennemerland aandacht voor het vaccinatietraject, de wekelijkse cijfers, openingen vaccinatielocaties Uitgeest en IJmuiden en vaccinatie mensen met syndroom van Down en mensen met morbide obesitas.

Afgelopen week ruim 13.000 vaccinaties gezet in Kennemerland
GGD Kennemerland heeft in totaal inmiddels 74.228 vaccinaties gezet. Daarvan zijn 13.265 vaccinaties afgelopen week gezet. Dankzij de beschikbaarheid van meer vaccins, wordt er komende week nog meer gevaccineerd. Dan staan er ruim 16.000 afspraken gepland.

Op 15 januari 2021 is GGD Kennemerland gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers; eerst de verpleeghuiszorg en sinds 15 februari ook de langdurige zorg. Op 26 januari is daarnaast gestart met het vaccineren van mobiele thuiswonende 90-plussers, gevolgd door mobiele thuiswonende 65-90-jarigen (van oud naar jong).

Wekelijkse cijfers
In de afgelopen week (8 t/m 14 april) waren er in de regio Kennemerland 1435 nieuwe besmettingen (261 per 100.000 inwoners). Dat is min of meer gelijk t.o.v. vorige week, toen er 1466 besmettingen waren.

Deze week (8 t/m 14 april) zijn er 16.432 COVID-19 testen afgenomen door GGD Kennemerland. Dit zijn er 1062 meer dan vorige week.

Inwoners uit de regio Kennemerland kunnen zich laten testen in Haarlem, Beverwijk en bij P4 Lang Parkeren Schiphol. Een mobiele testbus staat tenslotte in wisselende gemeenten.

Opening vaccinatielocaties in IJmuiden en Uitgeest
Afgelopen week zijn twee nieuwe vaccinatielocaties geopend in de regio Kennemerland. Op maandag 12 april opende de vaccinatielocatie in IJmuiden in het voormalig tenniscentrum aan de Dokweg. Een dag later opende de vaccinatielocatie in Uitgeest bij Sportcentrum De Zien.

Op beide locaties wordt nu zeven dagen per week gevaccineerd. Met de opening van de zesde locatie in de regio is GGD Kennemerland voorbereid op de beschikbaarheid van meer vaccins en beschikt het over de infrastructuur om deze vaccinaties direct te kunnen zetten.

Vaccinatie mensen met syndroom van Down en mensen met morbide obesitas
Mensen met het syndroom van Down en morbide obesitas geboren in 1961 of later, die nog niet gevaccineerd zijn, ontvangen van hun huisarts een vaccinatie-uitnodiging. Zij krijgen de uitnodiging van de huisarts, maar worden gevaccineerd op een GGD-vaccinatielocatie. Het gaat om thuiswonenden die zelfstandig (of met een begeleider) naar een GGD-locatie kunnen komen. In week 16 en 17 zullen deze vaccinaties plaats gaan vinden.

Reacties