Jong pianotalent in Heemskerk: ‘Noten lezen… dat wilde ik eigenlijk net gaan leren’!

Of het ligt aan de naam van de straat of dat de hele (componisten)wijk een inspirerend effect heeft is niet helemaal duidelijk, maar dat de piano in de Strausstraat het podium vormt voor jong talent werd afgelopen week duidelijk toen de broertjes Dwayne en Gino Brown lós gingen op de toetsen.

De net 17 jaar geworden Dwayne presenteerde zich ter plaatse als puur pianotalent, die zijn muzikale vaardigheid niet te danken heeft aan muzieklessen, maar het zichzelf volledig aanleerde op het drie jaar geleden met Kerstmis gekregen keybord en door het volgen van tutorials op Facebook.

Dat het plezier in pianospelen ‘besmettelijk’is mag blijken uit het feit dat ook Dwayne’s 4 jaar jongere broertje Gina inmiddels ook de piano heeft ontdekt als mooie vrijetijdsbesteding. Ook hij liet op straat al menig voorbijganger versteld staan van zijn gevoelige uitvoering van ‘Flower dance’.

IJmond Nieuws was ook aanwezig in de Straussstraat en maakte bijgaande reportage. Klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht. 

Reacties