Geen verdere versoepelingen coronaregels vanaf 11 mei

Foto: Pixabay

De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, zoals het openen van sportscholen en dierentuinen, laten langer op zich wachten.

(bron: ANP / Nieuws.nl)

Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic’s nu nog te hoog, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Zondag zou het kabinet op het Catshuis overleggen over de verdere versoepelingen per 11 mei, maar die bijeenkomst wordt verplaatst naar volgend weekend. De eerstvolgende datum dat de versoepelingen kunnen ingaan is waarschijnlijk 18 mei.

Tegenvaller voor fittnessbranche
Het uitstel van de heropening van sportscholen is een tegenvaller voor de fitnessbranche. Dat zegt directeur Ronald Wouters van brancheorganisatie NL Actief, waarbij ongeveer duizend sportlocaties zijn aangesloten.

Wouters zegt dat sportscholen juist deel van de oplossing van de coronapandemie zijn. “Mensen kunnen dan werken aan hun vitaliteit, weerstand en gezondheid, wat heel belangrijk is. Bewegen is juist het beste.” Volgens Wouters zijn mensen die met corona op ic’s belanden vaak zwaarlijvig en zijn mensen in gewicht aangekomen in coronatijd.

Vereniging van Dierentuinen (NVD) teleurgesteld
De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) is teleurgesteld dat de dierenparken op 11 mei toch nog dicht moeten blijven. Het kabinet besloot zaterdagochtend dat opening, gezien het aantal ziekenhuisopnames, nog te vroeg is. De verdere versoepelingen die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, zoals voor de dierentuinen, laten langer op zich wachten.

Directeur Wineke Schoo van de NVD: “Erg teleurstellend. We waren en zijn er klaar voor. We hebben hele goede protocollen en ook hebben we aangetoond dat we een onderdeel zijn van de oplossing. We kunnen het bezoek op onze locaties goed reguleren. En we bieden juist ruimte aan de mensen waar dat het hardst nodig is, in volle steden etcetera.”

Overigens benadrukt Schoo dat de dierentuinen absoluut niet de ogen sluiten voor de cijfers. “Maar het zou fijn als we inmiddels ons geld van de bezoekers krijgen, en niet van de overheid.”

Reacties