Ruud Jansen komt met nieuw album: New Glasses

Foto: Charles Duijff

Al een aantal jaren speelt hij nauwelijks nog live, na een live band carrière van ruim vijftig jaar. Maar het muzikale bloed kruipt toch altijd waar het niet gaan kan en actief blijven blijkt toch wel de beste medicijn, met als resultaat: een nieuw album van muzikant Ruud Jansen.

Toen corona uitbrak en was Ruud Jansen min of meer veroordeeld tot thuisblijven. Hij ging zoeken naar bezigheden binnenshuis en zo kwam een oud idee, dat eigenlijk al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw op de plank lag, tot leven.

Toen al schreef hij een stuk met de naam NEW GLASSES na de aanschaf van een nieuwe bril bij Kloes optiek. Nog een aantal nieuwe brillen volgden en juist het enorme vakmanschap van Hans Kloes bracht Ruud weer terug op het oude idee. En dat resulteert nu in een totaal nieuw album met symfonische instrumentale muziek, opgedragen aan Hans Kloes.

Het oude stuk uit de jaren 80 opent het album, maar voor de rest is alles nieuw en geschreven tijdens de coronapandemie. Omdat al een aantal jaren niet meer live gespeeld wordt, zijn investeringen in nieuwe instrumenten ook niet meer noodzakelijk. Vandaar dat het album geheel is opgenomen op

“antiquiteiten” die nog in zijn home studio aanwezig waren. De huidige stand der computertechniek maakt het huren van dure studio’s onnodig, want alles kan lekker thuis gedaan worden.

Medewerking werd gevraagd aan twee collega-muzikanten, om met name op sommige stukken gitaar, en drumpartijen in te spelen. En Paul Bakker (gitaar) en Pieter Voogt (drums) zeiden ‘ja’ en leverden vakwerk af. Paul Bakker zorgde tevens voor de eindmix en mastering van het album.

Zo is een hele afwisselende mix ontstaan van ballads, rockstukken, dromerige muziek en meer. Het album zal voorlopig alleen online ter beschikking komen, via de bekende streaming diensten als Spotify en YouTube music.

Reacties

Cookieinstellingen