Gratis masterclass door Maria Genova: ‘Hoe voorkom je online oplichting en datingfraude?’

Foto: Bibliotheek IJmond Noord - aangeleverd

Bibliotheek IJmond-Noord organiseert op donderdag 3 juli een gratis online masterclass over verschillende vormen van online oplichting; docent is schrijfster Maria Genova

Van datingfraude tot nepwebshops: criminelen zijn steeds vaker online. Nepprofielen op het internet kunnen bijzonder overtuigend zijn. Slachtoffers zijn vaak tienduizenden euro’s kwijt. Maar hoe doen ze dat precies? Waarom trappen steeds meer mensen erin, terwijl iedereen denkt dat het hem of haar niet overkomt? Hoe kun je een dating-oplichter ontmaskeren, hoe zorg je ervoor dat je niet bij een nepwebshop bestelt of opgelicht wordt op Marktplaats? Wat levert een aangifte op en zijn er manieren om je geld terug te krijgen? Het aantal slachtoffers is inmiddels ontelbaar. Slechts weinigen durven te vertellen wat hen overkomen is.

In deze masterclass spreken we ook live met iemand die via een game in handen kwam van een pedo. Mandy is bereid om haar schrijnende verhaal te vertellen om te laten zien hoe geraffineerd pedofielen online te werk gaan. Datingfraudeurs die het op ouderen voorzien hebben, gebruiken soortgelijke technieken.

Na deze masterclass herken je de verschillende vormen van online oplichting en inpalmen en kun je ook voorkomen dat je bankrekening leeggetrokken wordt.

Docent is Maria Genova, schrijfster van onder meer ‘Komt een vrouw bij de [email protected]’, ‘Sexy selfies’ en het onlangs verschenen boek ‘Ik was het duivelskind’.

De online masterclass is online op donderdag 3 juni om 20.00 uur. Iedereen kan na aanmelding vooraf gratis meedoen. Aanmelden via www.bibliotheekijmondnoord.nl (zie de Agenda bij 3 juni).

Reacties