Workshop ‘Houtskool XXL’ bij kasteeltuin Assumburg

Foto:

Cultureelhuis Heemskerk organiseert workshop tekenen met houtskool in kasteeltuin Assumburg met kunstenaar Yvonne Zomerdijk.

In deze workshop met kunstenaar Yvonne Zomerdijk teken je met houtskool en contékrijt op groot formaat papier (70 x 100 cm of een banier). Je zoomt in op de natuur uit de prachtige tuin van kasteel Assumburg en brengt wat je ziet als door een vergrootglas in beeld.

Uitgebreid aan bod komen het bepalen van de compositie en het gebruik van licht en donker om sfeer te brengen in je werkstuk. Je leert verschillende technieken zoals rubben, arceren, sjabloneren en gradaties maken en wellicht is er nog tijd om bijvoorbeeld de Latijnse benaming op een bijzondere manier toe te voegen.

De workshop is op zaterdag 5 juni van 13.30 tot 16.30 uur bij kasteeltuin Assumburg. De kosten bedragen 25 euro voor deelnemers van 21 jaar en ouder en van 14 tot 21 jaar 20 euro. De materiaalkosten zijn 5 euro.

Aanmelden kan via de website www.cultuurhuisheemskerk.nl of even langskomen bij Cultuurhuis Heemskerk om een inschrijfformulier in te vullen. Het cultuurhuis zit bij het gemeentehuis in en is open van 9.00 tot 19.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker met 0251 836003.

Reacties