New York Pizza gehackt; phishingmails in omloop

Foto: Google Streetview

New York Pizza adviseert klanten met een account bij het bedrijf om hun wachtwoord te veranderen. De keten is slachtoffer geworden van een hack waarbij klantgegevens zijn buitgemaakt en er zijn inmiddels phishingmails in omloop.

Het gaat onder andere om gestolen namen, bezorgadressen, mailadressen, telefoonnummers, welke pizza’s zijn besteld en wachtwoorden. In de databases van New York Pizza staan volgens het bedrijf geen bankrekeningnummers of creditcardgegevens van klanten. Een paar dagen geleden ontving New York Pizza e-mails van een hacker die beweerde dat hij een grote hoeveelheid klantgegevens had ontvreemd. Hij dreigde deze gegevens te publiceren of te verkopen.

De fastfoodketen stelde na eigen onderzoek vast dat de hacker toegang had tot de database van het bedrijf, waarvan melding is gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook is aangifte gedaan.

Ondertussen is een mail in omloop afkomstig van afzender ‘[email protected] De keten waarschuwt klanten niet op de mails te reageren. Ook zou het mogelijk zijn dat klanten worden gebeld.

Reacties