Presentator Herman Stok (Top of Flop) op 93-jarige leeftijd overleden

Foto: Mike Kerkhoven / Wikipedia

Presentator Herman Stok, bekend van Top of Flop en Tijd voor Teenagers is gisteren op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een familielid van hem bekendgemaakt op Facebook.

Stok had al enige tijd gezondheidsproblemen, en zei vorige maand in De Telegraaf niet te weten of behandeling voor kwaadaardige plekjes op zijn ingewanden nog mogelijk was. “Ik ben op alles voorbereid”, zei hij toen.

Herman Stok was presentator van de eerste muziekprogramma’s voor jongeren, zowel op de radio als op de televisie. Op de radio was dat het in 1959 gestarte muziekprogramma Tijd voor Teenagers, waarvan Stok de presentatie in 1961 overnam van Dick van ‘t Sant.

Eveneens in 1961 startte Herman Stok met het TV-programma waaraan zijn naam altijd onlosmakelijk verbonden zou blijven Top of Flop. In het iconische muziekprogramma werden nieuw uitgebrachte liedjes door een jury beoordeeld en gehonoreerd met een rinkelende bel (TOP) of weggeblazen met een knijptoeter (FLOP). Het programma werd uitgezonden tot 1965.

Ook werd Stok werd regelmatig ingezet voor het interviewen van popartiesten zoals Johnny Halliday en in 1964 The Beatles toen deze naar Nederland kwamen voor optredens in Blokker en in Treslong Hillegom.

Reacties