Bibliotheek IJmond Noord organiseert Literaire Ontmoeting online met Susan Smit

Foto: Yvette Kulkens

Dinsdagavond 15 juni is de bekende schrijver Susan Smit van 20.00 tot 21.30 uur online te gast bij Bibliotheek IJmond Noord. In deze Literaire Ontmoeting staat haar pas verschenen historische roman ‘De heks van Limbricht’ centraal. Daarin schetst zij het leven van de laatste vrouw die in Nederland als heks werd aangeklaagd. De roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Susan publiceerde twaalf non-fictieboeken, zes romans, een verhalenbundel en een novelle. Ze debuteerde in 2001 met het boek Heks, een non-fictieboek over hekserij in de praktijk. Smit ziet hekserij meer als een westerse religie; de ondertitel van het boek luidde dan ook Een magische reis door de westerse spiritualiteit.

Susan Smit (1974) groeide op in Noordwijk. Ze werkte tien jaar als fotomodel in binnen- en buitenland. Op haar zesentwintigste studeerde ze af aan de Universiteit van Amsterdam, in Culturele Studies, met als hoofdvak Nederlandse taal- en letterkunde. Ze woont met haar man en twee kinderen in Amsterdam.

Geïnteresseerd? Bestel dan een gratis toegangskaart op bibliotheekijmondnoord.nl (zie daar de agenda) of bij de klantenservice in de bibliotheek. Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet. Op 15 juni ontvang je rond 12.00 uur een e-mail met de inloggegevens. Om 12.30 uur nog niets ontvangen? Kijk dan in je spambox. Hulp nodig?

Je kunt altijd even bellen naar de bibliotheek (0251-228591). Deze literaire ontmoeting is voor je georganiseerd bij wijze van Boekenweekactiviteit.

Reacties