55+

Derde week activiteiten met Beverwijk Uit de Kunst

Foto: Aangeleverd

De 10e editie van Beverwijk Uit de Kunst duurt geen dag, maar de hele maand! In juni vinden op verschillende locaties in Beverwijk en Wijk aan Zee activiteiten plaats. Het programma is net zo uitgebreid als in voorgaande jaren: er is dans, muziek, fotografie, theater, beeldende kunst en meer! Zo is er elke zaterdag een BUK Pubquiz met live muziekoptredens en zijn er workshops voor kinderen en ouderen.

Ontdekken in Studio O
Als echte uitvinders kunnen kinderen vanaf 7 jaar in Studio O ontdekken, ontwikkelen en problemen oplossen. Zagen, schroeven, lijmen, knippen … alles mag, zolang je het probleem maar oplost in Studio O op zaterdag 12 juni om 14:00 uur.Online pubquiz vanuit Podiumcafé Toos
Op de zaterdagavonden in juni is het feest met de BUK Pub Quiz. Na een spannende en gezellige strijd in het Muziekfort afgelopen zaterdag met winst van het team ‘drum-stel met triangel’ bezoekt Beverwijk Uit de Kunst zaterdag 12 juni het nieuwe Podiumcafé Toos voor de digitale quiz waaraan je vanuit je woonkamer mee kunt doen. De opening en muzikale ondersteuning wordt verzorgt door de Nederlandstalige hiphop formatie Die Vers. Om 20:00 uur start de uitzending die te zien is via www.beverwijkuitdekunst.nl.Wandeling Beek als Bron
De maandagmiddagen zijn gereserveerd voor de senioren. Samen met het ouderenprogramma ‘Lente op ’t Plein’ organiseert Beverwijk Uit de Kunst de highlights uit het kunstzinnige en culturele aanbod voor senioren. Op maandag 14 juni neemt Truus Zonneveld van de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk de wandelaars mee langs delen van de wandeling ‘De Beek als Bron’. De route loopt langs boven- en ondergrondse beken in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. Onderweg bestookt Truus haar deelnemers met informatie over het landschap, de cultuurhistorie en de plantjes onderweg. Aanvang: 14:00 uurIn alles zit muziek!
Liever muziek maken? Dat kan voor kinderen van 8 t/m 12 jaar op woensdag 16 juni vanaf 14:00 uur bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Bezems, prullenbakken, boeken, luciferdoosjes, bestek …, alles wordt gebruikt om samen muziek te maken.

Alle activiteiten van Beverwijk Uit de Kunst in de maand juni zijn gratis. Voor de meeste activiteiten vragen we je wel even te reserveren als je wilt meedoen. Reserveren kan via de website www.beverwijkuitdekunst.nl. Op die website ben je ook aan het juiste adres voor meer kunst en cultuurtips voor de maand juni, zoals de cultuurworkshops elke dinsdagmiddag op het Cruyff Court, de exposities bij de KOP van WaZ en de zomerconcerten in de tuin van de St. Agathakerk.

Reacties