IJmuidens echtpaar verzendt baardagamen per post; dierenpolitie onderneemt actie

Foto: Pixabay

IJMUIDEN – De dierenpolitie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een IJmuidens echtpaar dat ervan wordt verdacht baardagamen via afgesloten postpakketten te verzenden.

Eind mei startte de dierenpolitie een onderzoek nadat ze informatie hadden ontvangen dat baardagamen via afgesloten postpakketten zouden worden verstuurd. Eén van de dieren kon gered worden uit de benarde situatie, werd in beslag genomen en overgebracht naar een adres waar hij de juiste verzorging kreeg.

Tijdens het onderzoek kwam een echtpaar uit de IJmond in beeld als verdachten: een 39-jarige man een 32-jarige vrouw. Na overleg met de officier van justitie is de woning doorzocht, waarbij 8 baardagamen werden aangetroffen. De eigenaar deed vrijwillig afstand van de baardagamen, die werden overgebracht naar een tijdelijk opvangadres. Ook een smartphone van de mannelijke verdachte werd in beslag genomen voor nader digitaal onderzoek.

De persoon die de baardagaam had gekocht die per post was verzonden, zal ook als verdachte worden uitgenodigd voor verhoor.

Tegen het echtpaar is proces-verbaal opgemaakt wegens dierenmishandeling.

Reacties