Totally Dance in Kennemer Theater met #DELEN; ‘Hier hebben we allemaal op gewacht’

Foto: Totally Dance

Het doek gaat weer open. Op zaterdag 19 juni om 19.30 uur staan zo’n 250 dansers van Totally Dan-ce op het podium van het Kennemer Theater in Beverwijk. De voorstelling #DELEN is via RTV Heemskerk live te volgen op televisie en internet.

Het is een vaste traditie: een voorstelling in het theater vlak voordat de grote vakantie begint. Iedereen bij dansstudio Totally Dance kijkt ernaar uit en leeft ernaar toe. Samen schitteren op het podium, het publiek betoveren en dan met een goed gevoel aan de zomer beginnen.

In 2020 bleef het doek dicht. De coronaperiode, merkte het team van Totally Dance, was voor veel leerlingen, jong en oud, een tijd met verdrietige, sombere en angstige momenten. ‘We hebben,’ vertelt Kelly de Haan, eigenaresse van de studio, ‘in april besloten om dit jaar hoe dan ook een voorstelling te maken. Het was nog niet duidelijk wat er zou kunnen en mogen, maar we wilden de leerlingen iets geven om naar uit te kijken. Vorige week werd bekend dat we in het Kennemer Theater terecht kunnen, dat is echt een geschenk.’De voorstelling #DELEN is geïnspireerd op het jaar waarin het doek dicht bleef. Want die periode heeft ook positieve dingen gebracht. Totally Dance deelt deze verhalen met het publiek in dans, video en muziek. ‘De stijlen zijn heel afwisselend: van klassiek ballet tot jazz, van modern, hiphop tot streetdance,’ zegt Kelly. ‘En we doen alles zelf: de lichtshow, film en geluid en natuurlijk de choreografieën. Voorafgaand aan de voorstelling geven we met een live radioshow een kijkje achter de schermen. In totaal doen 250 van onze dansers mee. Zij verschillen in leeftijd van twee à drie jaar oud tot net in de twintig.’

Voor publiek in de zaal is op 19 juni nog geen plek, maar daar is iets op gevonden: RTV Heemskerk verbindt zich als mediapartner aan de voorstelling, zodat alles direct via internet en televisie te volgen is.Totally Dance Radio begint om 17.30 uur en is ook te volgen via de kanalen van de dansstudio (kijk op www.totallydance.nl voor actuele links). Luisteraars kunnen verzoekplaatjes aanvragen en de dansers succes wensen via berichtjes. Om 19.30 uur gaat het doek daadwerkelijk open. Je kunt meekijken op televisie (in de IJmond via Ziggo kanaal 42 of KPN kanaal 1466) en internet (www.totallydance.nl).

‘Voor ons is dit een grote stap,’ vertelt Kelly. ‘De dansers doen hun uiterste best om in korte tijd, onder soms lastige omstandigheden, iets prachtigs te creëren. Ze delen ervaringen en muziek waar ze blij van werden. Ze kijken er ontzettend naar uit om weer het podium op te mogen. Hier hebben we allemaal op gewacht.’

Reacties