Graffiti & Street art bij Bibliotheek IJmond Noord

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het is esthetiek op straat, die niet altijd opvalt. En is graffiti hetzelfde als Street art? Niet helemaal. Het subtiele verschil komt op woensdag 16 juni om 20.00 uur in de online presentatie Graffiti & Street art aan de orde.

Neem nou een muurschildering. Die ontstaat niet in een nacht, maar is vaak de vrucht van een street art festival of een overheidsopdracht. En geef toe, heb je liever een afbladderende muur bij een troosteloze parkeerplaats of een schilderij met een verhaal?

Niet alleen het onontbeerlijke idioom van graffiti komt aan de orde, maar ook de verschillende stromingen en technieken. Ook maak je kennis met kunstenaars die niet in een brede kring bekend zijn en zie je enkele bijzondere centra van street art, zoals het Poolse Lodz.

(foto: aangeleverd Bibliotheek IJmond Noord)

Deze gratis online lezing wordt verzorgd door Bibliotheek IJmond Noord in samenwerking met Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend. Eerdere deelnemers aan de (steden)kunstreizen zijn zeer enthousiast over de deskundigheid van Krzysztof en de manier waarop hij zijn kennis overdraagt. Een regelrechte aanrader dus! Wacht niet te lang met aanmelden want alle eerdere presentaties door Krzysztof waren in een mum van tijd volgeboekt! Je kunt je aanmelden via de agenda op onze website (www.bibliotheekijmondnoord.nl).

Reacties