Geen Feestweek, wél Kermis in Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – Afgelopen week is door de gemeente verleg gevoerd met bij de feestweek betrokken partijen. Daarbij is men  tot de conclusie gekomen dat de feestweek nog niet op een verantwoorde manier te organiseren is. Daarom is besloten om de feestweek niet door te laten gaan. De feestweek van Beverwijk vindt traditiegetrouw plaats in de tweede week van augustus.

Maatregelen
Met het oog op de maatregelen die wel in stand blijven, is het evenement moeilijk uit te voeren in het centrum van Beverwijk. Reden voor de betrokken partijen om de feestweek niet door te laten gaan zijn: de extra inzet van handhaving om toe te zien op de maatregelen, er moet rekening worden gehouden met een testbeleid, de hoge financiële consequenties voor de organisatoren, de slechte bereikbaarheid/sluiting van de winkels en de tijdsdruk om de huidige maatregelen weloverwogen te implementeren.

Horeca
De horeca is wel gewoon open. Sommige horecazaken organiseren nog wel iets extra’s, zoals een bar buiten en muziek. Inwoners zijn uitgenodigd om gezellig een drankje te doen bij de verschillende horecazaken.

Kermis
Voor de kermis gelden andere maatregelen dan voor de feestweek. Daarom kan deze in principe wel doorgaan. Wel moet de kermis een goed coronaproofplan indienen. Waarbij wordt aangegeven hoe zij rekening gaan houden met de geldende maatregelen. De gemeente wil hier graag in meedenken, zodat er in de tweede week van augustus wel een gezellige kermis is voor kinderen.

Reacties

Cookieinstellingen