GGD Kennemerland komt met vaccinatie-reservelijst

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanaf 24 juni 2021 kunnen mensen zich inschrijven voor een reservelijst om een coronavaccin te krijgen in de regio Kennemerland. Als er aan het eind van de dag vaccins overblijven, kunnen zij die zich voor deze lijst hebben aangemeld, last-minute opgeroepen worden voor een vaccinatie.

Aanmelden kan ook wanneer er al een afspraak op een later moment gepland staat. Wanneer iemand zich aanmeldt voor de eerste prik, wordt op de locatie ook een afspraak voor de tweede prik gemaakt.

GGD Kennemerland werkt al langer met zogenoemde surpluslijsten om te voorkomen dat er aan het einde van de dag vaccins weggegooid moeten worden. De personen die actief werden benaderd zo snel mogelijk een vaccin te halen, vielen onder de categorie zorgmedewerkers en personen die direct in contact komen met mogelijke corona patiënten. Doordat de vaccinatiecampagne nu op stoom is en verschillende voorkeursdoelgroepen gevaccineerd zijn, is ervoor gekozen om de lijst open te stellen voor aanmeldingen.

Iedereen geboren in 2003 of eerder kan zich aanmelden voor de reservelijst
Voorwaarde is dat diegene niet eerder een heftige allergische reactie (bloeddruk daling, benauwdheid, zwelling in het gezicht) heeft gehad. Deze mensen moeten namelijk een half uur gemonitord worden en omdat het surplus vlak voor sluiting geprikt wordt, is dat niet mogelijk.

Het is ook mogelijk om in te schrijven voor de tweede prik, mits er een periode van vijf weken tussen de eerste en tweede prik zit. Het is niet mogelijk om in te schrijven voor een tweede prik als je door de huisarts bent gevaccineerd met AstraZeneca. Ook is het niet mogelijk om in te schrijven wanneer in de afgelopen acht weken Covid-19 is vastgesteld.

Aanmelden kan via [email protected]. Meer informatie en verdere info over de aanmelding staat hier.

Reacties