Eid Bazaar 10 en 11 juli op De Bazaar in Beverwijk

Foto: Aangeleverd
Ter voorbereiding van het Offerfeest organiseert De Bazaar een Eid Bazaar. Op initiatief van jonge veelbelovende onderneemsters werd eerder al (voorafgaande aan het Suikerfeest) een Eid Pop-up store georganiseerd. Dat werd een groot succes en daarom krijgt de pop-up nu een groter vervolg in de vorm van een themamarkt.
Het Offerfeest sluit de maand af waarin Islamitische mensen de bedevaart naar Mekka maken. Het feest duurt drie dagen en herdenkt de profeet Abraham / Ibrahim. Zijn nagedachtenis wordt geƫerd door minderbedeelden te eten te geven, anderen te inspireren om voor elkaar te zorgen en de mensen om je heen te bedanken voor hun zorg en aandacht voor jou. Op de Eid Bazaar vind je cadeautjes en andere producten waarmee het Offerfeest gestalte krijgt. Er staan rond de 20 kramen met sieraden, feestelijke mode, parfums, omslagdoeken en decoraties.
Voor De Bazaar is de Eid Bazaar een welkome aanvulling op het aanbod aan themamarkten, omdat het recht doet aan ons multi-culturele karakter. Onder de winkeliers van De Bazaar zijn meer dan 40 bevolkingsgroepen vertegenwoordigd en dat weerspiegelt zich in onze bezoekers. De ontspannen samenwerking en sfeer op De Bazaar zijn een mooi voorbeeld van hoe mooi een inclusieve samenleving kan zijn.
De Eid Bazaar is een feest voor de zintuigen voor iedereen die belangstelling heeft voor Midden-Oosterse culturen en voor de mensen die het Offerfeest vieren. De Eid Bazaar vindt plaats op 10 en 11 juli aanstaande en staat midden op de Boulevard. De dichtstbijzijnde parkeerterreinen zijn P4 en P0.

Reacties