Spaanse organist in de Grote Kerk Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Victor Baena de la Torre opent op 9 juli de zomeravond orgelconcerten in de Grote Kerk van Beverwijk. Victor zou vorig jaar al komen vanwege de Corona pandemie was hij niet in de gelegenheid om naar Beverwijk te komen.

Víctor Baena werd geboren in 1995. Hij begon gitaar te studeren bij Enrique del Rosal en piano bij Carmen Rubio Fominaya op 12-jarige leeftijd aan het conservatorium voor muziek “Arturo Soria” in Madrid. Later raakte hij geïnteresseerd in de interpretatie van oude muziek, vooral in de muziek geschreven voor orgel en klavecimbel, dus besloot hij orgel te studeren onder leiding van Anselmo Serna, klavecimbel en basso continuo met Denise De La-Herrán en kamermuziek met Jesús Sánchez . Het afgelopen jaar heeft hij zijn opleiding afgerond aan het “Conservatorium van Amsterdam” bij Pieter van Dijk, Matthias Havinga en Louis Robilliard .

Voor zijn concert in Beverwijk heeft hij een gevarieerd programma samen gesteld hij begint zijn concert met een Toccata in C van J.P.Sweelinck, daarna werken van Böhm, Krebs, Walther en besluit zijn concert met de imposante Toccata en Fuga in F-dur BWV 540 met zijn pedaal solo’s.

  • Locatie: Grote Kerk Beverwijk,Kerkstraat 37A 1941 GC Beverwijk
  • Datum: Vrijdag 9 juli 2021
  • Aanvang:  20.00 uur Toegangsprijs € 8,00 inclusief programma.
  • Meer info op: http://www.pknbeverwijk.nl/orgelconcerten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen