Velsertunnel (A22) twee nachten afgesloten; Ruim 10 minuten extra reistijd

Foto: Wikipedia

De Velsertunnel is komende week twee avonden en nachten in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Van maandag 5 juli tot dinsdag 6 juli en van dinsdag 6 juli tot woensdag 7 juli. Beide dagen vanaf 20.00 uur tot 05.00 uur.

Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot ruim 10 minuten. Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

Omleidingen

  • Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt circa 5 minuten.
  • Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de A9 richting Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt ruim 10 minuten.

Werkzaamheden
Afgelopen maand is de Velsertunnel twee weekenden dicht geweest wegens het vervangen van onder andere de verkeerssignalering bij de tunnel. Gedurende de afsluiting van komende week voeren we een reguliere tunnelinspectie uit. Tijdens deze nachten reinigen we bijvoorbeeld de tunnel, doen we aan bestrijding van ongedierte in de bedieningskasten, inspecteren en herstellen we de verlichting en brengen we nieuw asfalt aan. De werkzaamheden geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies aan weggebruikers
Werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Reacties