55+

MAXimaal genieten ook in centrum en langs boulevard badplaats Zandvoort

Zondag de 5e september 2021 gaat de geschiedenis in als een topdag voor racesport-fans, voor strand- en terrasliefhebbers. Alles was MAX…de winnaar van de race, het weer, de sfeer, de uitstekende logistieke organisatie en niet te vergeten koningin Maxima!

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Trains come & go, pendelbussen brengen mensen naar Zandvoort, bezoekers kiezen voor de fiets of komen lopend en er wordt gebruik ingezet van gratis fietsen om een looptraject te overbruggen. Overal staan verkeersregelaars en in de wijde regio is gezorgd dat Zandvoort gedurende 3 dagen gevrijwaard blijft van een verkeersinfarct. Prachtige weersomstandigheden, een gezonde zeelucht en vooral plezier…heel veel plezier! Kijk en dat gunnen we de gehele cultuursector nu ook. Wanneer het bij grote evenementen logistiek net zo goed wordt aangepakt als nu in Zandvoort is gebeurd zou dit ook makkelijk moeten kunnen. Wat mij betreft een pluim voor de organisatie, de spoorwegen, de busondernemingen, de verkeersregelaars, de politie en iedereen die ik vergeet te noemen. Natuurlijk gaven de TV-beelden van opeengepakte mensen nabij de entree van het circuit de nodige verontwaardiging en discussie. Daarover zal het laatste nog niet zijn gezegd. Over ruim een week worden eventuele gevolgen voor de gezondheid mogelijk duidelijk. Ik hoop echter voor ons allemaal dat we structureel terug kunnen naar normaal en dat we dus op korte termijn ook weer kunnen genieten van top muziek- en theaterfestivals! Maar geniet nu even van afbeeldingen van zondag de 5e september genomen buiten het circuit van Zandvoort. (klik op een afbeelding voor uitvergroting en bekijk ook het openingsfilmpje) De politie liet zich schaken voor de paardensprongTrots showde een voorbijganger aan de boulevard zijn toegangsbewijs voor het circuit (de barcode even omgeslagen)Het centrum van Zandvoort vroeg in de morgen van de 5e septemberKort interview met race-fans in de Haltestraat

Snel verder kijken…Het station van ZandvoortDe route naar het circuitLiefhebbers van Fish & MoreHierna afbeeldingen in willekeurige volgorde. Geniet ervanMeerdere auto’s van waaruit beelden van de race werden doorgezondenPolitie te waterOp TV waren nu en dan beelden van de race vanuit de lucht gezien. Ik neem aan dat deze helikopter daarvoor verantwoordelijk was……en gaan deed hij !Even speaken zonder kaartje….TOT DE VOLGENDE RACE !!!!

Reacties

Cookieinstellingen