Terug naar de jaren vijftig met Dansschool Fabulous Fifties

Foto: Fabulous Fifties

Na anderhalf jaar coronabeperking mogen we weer de dansvloer op. Dansschool Fabulous Fifties pakt meteen efficiënt de draad op met een proefles rock ’n roll voor de 55-plussers.

Nu de versoepelingen een feit zijn is het weer tijd om met de voetjes van de vloer te gaan. Op vrijdagochtend 8 oktober kunnen 55 plussers een proefles rock ’n roll volgen Bij Dansschool Fabulous Fifties. De cursus is bedoeld voor pensionado’s en/of mensen die geen andere verplichtingen overdag hebben  Deze les vindt plaats bij Dance Studio Patty aan de Kerkweg 219a (aan de sportboulevard). Aansluitend kan men zich inschrijven voor een beginnerscursus.

De kosten voor deelname bedragen 80 euro voor tien lessen. Voor aanmelding en/of informatie bel Elma: 06 20239119. Het is ook mogelijk om een e-mail naar [email protected] te sturen. Kijk ook op www.dansschoolfabulousfifties.nl voor informatie.Rock ’n Roll
Ongeremd swingen op echte Rock ’n Roll-muziek. Dans en muziek werden in de jaren ’40 door Amerikaanse soldaten in Europa geïntroduceerd en was verwant aan Boogiewoogie en Lindyhop. Aan het eind van de jaren vijftig en de daarop volgende zestiger jaren stonden bol van de Rock ’n Roll met muziekiconen zoals Bill Haley (Rock arround the Clock), Chuck Berry (Roll over Beethoven), Little Richard (Tutti Frutti en  Long Tall Sally) en Elvis Presley.

De aan al deze legendarische muziek gekoppelde dansstijl is onverslijtbaar gebleken. Terwijl 60 jaar geleden de oudere generaties bedenkelijk wenkbrauwen optrokken bij het aanschouwen van de uiterst losse dansstijl (voor die tijd grensoverschrijdend) is het nu juist de oudere generatie die nog altijd veel plezier beleeft aan het ‘lós’-gaan op de swingende, maar tevens onverslijtbare beats van inmiddels meer dan een halve eeuw geleden.Dansschool Fabulous Fifties biedt steeds de mogelijkheid om de sfeer van de fifties en de sixties te herbeleven met danslessen die gericht zijn op Rock ’n Roll en Boogiewoogie. Dat doet de dansschool op diverse locaties zoals in Purmerend, Midwoud, Akersloot en Heemskerk.

Proefles vrijdag 8 oktober in Heemskerk
Een mooie gelegenheid om, al dan niet hernieuwd, kennis te maken met de Rock ’n Roll-lessen van  Dansschool Fabulous Fifties is wellicht de proefles die de dansschool organiseert op vrijdag 8 oktober bij Dance Studio Patty aan de Kerkweg 219a in Heemskerk. Dus: altijd al willen weten hoe je Rock ’n Roll, Boogie Woogie, Rock ’n Roll voor 55+ en Lindyhop danst? Vrijdag 8 oktober is jouw kans!

Dansschool Fabulous Fifties

  • Bij Dansschool Fabulous Fifties staat het lesgeven in ongedwongen sfeer en op een gezellige locatie centraal. Bij gelegenheid wordt er ook Rock ’n Roll Acrobatiek gegeven.
  • De doelgroepen variëren van jong tot oud en van beginner of (ver)gevorderd.
  • De lessen worden zowel in de avonduren als overdag gegeven.
  • Regelmatig organiseert Fabulous Fifties ook feesten met live-muziek en/of DJ’s , waarbij iedereen op zijn of haar niveau het geleerde in de praktijk kan brengen. Van lekker swingen tot het uitproberen van de nieuwste moves….
  • Daarnaast geeft de dansschool ook workshops en demonstraties op locatie. Ook voor privélessen kun je bij Dansschool Fabulous Fifties terecht.

Reacties