Telstar loot tegen ‘De Blauwen’ van SV Spakenburg

Foto: Wim Meijer Fotografie

Volgende ronde KNVB-beker lijkt op papier een te neembare hobbel voor de Witte Leeuwen, alleen… dat dachten ze in Dordrecht ook.

SV Spakenburg is gisteravond als volgende tegenstander van Telstar uit de beker gekomen tijdens de loting voor de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi die zaterdagavond plaatsvond in de studio van ESPN.

Op papier lijkt het halen van de derde ronde bijna een formaliteit. SV Spakenburg speelt op dit moment in de 2e amateurdivisie en staat daar, na verlies gisteren tegen Quickboys (1-3) op een 15e plaats. Telstar speelt in de Keuken Kampioen Divisie waar het inmiddels de 14e plaats inneemt.

Toch blijkt in de praktijk het papier anders dan de praktijk. Ook Kozakken Boys speelt in de 2e amateurdivisie en staat nog 1 plek achter SV Spakenburg. Toch had Telstar 120 minuten nodig om de de elf van trainer Rick Adjei achter zich te laten. Daarbij hebben ‘de Blauwen’ van SV Spakenburg in de vorige ronde van de KNVB-beker tegen FC Dordrecht zich al bewezen als ‘reuzendoder’ door met 3-0 de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie uit het bekertoernooi te stoten. Het blijft dus uitkijken voor de Witte Leeuwen van Andries Jonker.AZ thuis tegen Heracles
In Alkmaar mag men zich richten op een treffen tegen Heracles. De club uit Almelo staat in de Eredivisie weliswaar 6 plaatsen achter op de Alkmaarders, de achterstand telt slechts 4 punten, en het wordt dus wel degelijk een serieus treffen.

Ajax mag thuis uitkomen tegen de amateurs van Barendrecht. Voor ADO’20 uit Heemskerk een pijnlijk gegeven. Zij verloren in de vorige ronde van de KNVB-beker met 3-2 van Barendrecht en hadden anders mogelijk de volgende opponent van de landskampioen kunnen zijn.

De wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB-beker worden afgewerkt op  14, 15 en 16 december. De eindstrijd is op 17 april 2022 in de Kuip. In totaal zijn nog 32 teams over: zeventien uit de eredivisie, zeven uit de Keuken Kampioen Divisie en acht amateurclubs. Achilles Veen en DVS’33 (uit Ermelo) spelen tegen elkaar, waardoor er sowieso een amateurclub doordringt tot de laatste 16.

Hieronder het totale resultaat van de loting van gisteravond:

Reacties