Wethouder opent kapsalon Nova Campus Hoofddorp

Hoofddorp is een kapsalon rijker. Geen gewone kapsalon, maar een salon waarin de studenten Haarverzorging van het Nova College aan de Paxlaan sinds september hun opleiding volgen. Maandagmiddag 8 november was er geen les in de salon, want kappers van de stagebedrijven waren uitgenodigd om het praktijklokaal te komen bekijken en de docenten en studenten te ontmoeten. Wethouder Johan Rip knipte met een grote kappersschaar het lint door.

De bezoekers waren vol bewondering over de hippe, trendy uitstraling en de onderwijsfaciliteiten van het lokaal, dat is ontworpen samen met professionals uit het bedrijfsleven. ‘Ook de studenten en hun docenten zijn razend enthousiast over hun nieuwe praktijklokaal’, vertelt opleidingsmanager Benno Dijkman. ‘Het is natuurlijk heel inspirerend om vanaf dag 1 van je opleiding het vak te kunnen leren in zo’n hip and happening ruimte, die helemaal aanvoelt als een echte salon. We hebben expres gezocht naar een wat stoere uitstraling, want we zien steeds meer jongens – ‘barbers in spe’ – op onze opleidingen haarverzorging. Maar ook de meiden voelen zich helemaal thuis in Razors and Scissors, de naam die de studenten hebben bedacht voor hun lokaal.’

In de nieuwe salon volgen mbo-studenten van niveau 2, 3 en 4 de opleidingen Kapper, Haarstylist of Salonmanager. De studenten trainen er alle kappersvaardigheden en de bijbehorende beroepshouding. Zij volgen de opleiding in hun eigen werktempo, waardoor ze invloed hebben op de duur van hun eigen opleiding. Docenten coachen de studenten daarbij vanuit gewenst gedrag en belonen dit. De studenten krijgen onder meer les van hybride docenten: docenten die zelf deels het vak uitoefenen. Daarnaast krijgen studenten regelmatig workshops, coaching en hoorcolleges van (top)kappers uit het bedrijfsleven. Ook bezoeken studenten salons in de regio om de werkprocessen in de praktijk te bekijken.

Voor meer informatie over Nova College Uiterlijke Verzorging: novacollege.nl/uiterlijkeverzorging

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Nova College

Reacties

Cookieinstellingen