Foto’s, negatieven, dia’s, 8 of 16 millimeter filmpjes, dvd’s, alles digitaal… DAT KAN!

Foto: Pixabay

Foto’s, negatieven, dia’s, 8 of 16 millimeter filmpjes, dvd’s… we hebben zo door de jaren heen heel wat beelddragers gekend. En waarschijnlijk hebben we ook nog van alles verdwaald in lades en kasten liggen. Maar hoe vaak kijken we er nog naar? Waarschijnlijk nog maar zelden. Hoe anders zou dat zijn als we al die oude beelden digitaal zouden hebben en via computer, laptop, tablet en smartphone zouden kunnen bekijken?

Welnu, dat kan! Amerstudio is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het digitaliseren van oud beeldmateriaal, waardoor voor iedereen al die dierbare en belangrijke beelden veilig bewaard blijven en ook eenvoudig te bekijken.

Houdbaarheid
Zoals gezegd zijn er meerdere redenen waarom je film- en/of fotomateriaal wilt digitaliseren. De houdbaarheid is daar een van. Van foto’s weten we dat ze in de loop der jaren verkleuren. Zwartwit vergeelt, en kleurenfoto’s en dia’s verkleuren vaak door de invloed van het licht. Je kunt er dus niet snel genoeg bij zijn om ze digitaal op te slaan, zo mogelijk vanaf negatief.

En ook filmpjes blijken vaak de ‘tand des tijds’ moeilijk te kunnen overleven. En, dat is minder bekend, ook dvd’s blijken niet het eeuwige leve te hebben. Kortom: digitaal opslaan, en tevens backups maken is aan te raden.

En dan gaan we nog voorbij aan het kijkgemak. Want, wees eens eerlijk, hoe vaak pak je de fotoboeken uit de kast om te bekijken? Of hoe vaak komt de dia- of filmprojector nog uit de kast om al die beelden uit de ‘sixties, seventies en eightees’ te bekijken? Ik vermoed dat dat zelden tot nooit gebeurt. Gedigitaliseerd heb je de beelden echter altijd bij de hand via smartphone of tablet.

Digitaliseren door Amerstudio
Dat digitaliseren van foto- en filmmateriaal wordt inmiddels door meerdere bedrijven gedaan, maar Amerstudio onderscheidt zich duidelijk in positieve zin van de ‘grotere aanbieders’. Zo stuurt Amerstudio niets op naar grote centrales of naar het buitenland, waar massawerk wordt gedaan. Alles gebeurt zogezegd ‘in eigen huis’. Daarbij worden filmpjes ook gecontroleerd op ‘onbedoeld beeldmateriaal’. Ben je bijvoorbeeld een keer ‘uitgeschoten’ met je camera waardoor je de straatstenen hebt gefilmd in plaats van je hoofdonderwerp, dan filtert Amerstudio die onbedoelde beelden eruit.

Daarbij hoef je niet bang te zijn dat het uitfilteren van onbedoeld beeld extra kosten met zich mee zou brengen, Want Amerstudio brengt hiervoor geen extra kosten in rekening. Eigenlijk krijg je dus maatwerk voor standaardprijzen.

Meer lezen over het digitaliseren: Kijk op de website https://www.amerstudio.nl/ en op http://www.amerstudio.nl/film-en-video-digitaliseren/

Amerstudio is gevestigd aan de Regulierspoort 42 in Nieuw-Vennep (tel. 06 22 54 97 80)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen