Telstar domineert in 1e helft tegen koploper, Volendam toch volle winst na 90 minuten

Glynor Plet, goed voor de enige Telstar-goal

FC Volendam, koploper in de Keuken Kampioen Divisie, heeft deze zondag in de eerste ‘vissersderby’  van 2022 een krappe winst geboekt tegen Telstar.

De eerste helft zag het daar niet naar uit. De Velsenaren kwamen overtuigend uit de startblokken en stonden al na 5 minuten verrassend met 0-1 voor dankzij een treffer van Glynor Plet. Ik in het half uur dat volgde op het Telstar-doelpunt bleven de Witte Leeuwen domineren, met grote kansen als gevolg voor Ozan Kökcü, debutant Randy Wolters en Rashaan Fernandes. Laatstgenoemde zag zijn schot knetterhard landen op de lat.

Ondanks dat een 0-2 meer voor de hand lag dan een gelijkmaker voor Volendam, was het toch het team van Wim Jonk dat in de 30e minuut scoorde. Mike Eerdhuijzen wist een hoekschop feilloos achter Telstar-doelman Ronald Koeman Jr. te koppen. De complete ommekeer kwam 6 minuten later toen Siebe Vandermeulen de fout inging en Robert Mühren daar genadeloos gebruik van maakte door de 2- 1 op het scorebord te toveren.

In de tweede slaagden de Volendammers er niet in om de voorsprong nog uit te breiden. Evenmin bleek Telstar nog in staat om een vuist te maken en alsnog een punt uit Volendam mee te nemen.

Door de winst tegen Telstar heeft Volendam zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie versterkt. Telstar zakt nog een plaats en staat nu op de 17e plaats. Toch biedt het spel van de Witte Leeuwen, zeker in de eerste helft, volop perspectief voor de tweede helft van de competitie.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.