55+

Samenwerkingsagenda gemeenten Zuid-Kennemerland en IJmond en Zilveren Kruis

Foto: Pixabay

Heldere afspraken en betere afstemming over de zorg en ondersteuning aan inwoners. Dat is de rode draad in de nieuwe samenwerkingsagenda 2021-2023 van de gemeenten in Zuid-Kennemerland en Ijmond en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Met deze agenda komen zeven gemeenten (Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort) en de zorgverzekeraar tot betere onderlinge afstemming zodat er meer preventie en efficiënte is in de zorg voor inwoners.

Meer preventie en efficiëntie in zorg en ondersteuning inwoners.

Zorg en ondersteuning heeft te maken met allerlei wetten en verschillende financieringssystemen. Voor de inwoner of verzekerde is dit niet belangrijk; voor hen gaat het om de ondersteunings- of zorgvraag. Omdat zorg en ondersteuning elkaar vaak opvolgen en regelmatig gelijktijdig worden ingezet, is het belangrijk dat de zorg gefinancierd vanuit gemeenten en zorgverzekeraars goed op elkaar aansluiten. Zodat de inwoners de juiste zorg op de juiste plek ontvangen.

Wethouder Meijs gemeente Haarlem: (Zorg, Welzijn en Volksgezondheid) : “De samenwerkingsagenda is een mooie stap. Er staan relevante onderwerpen op de agenda waar we echt iets kunnen betekenen voor onze inwoners. Door samen te werken organiseren we de zorg en ondersteuning nog beter en effectiever.”

De samenwerking is vooral gericht op mensen met psychische problematiek en ouderen, op gezondheidsbevordering en preventie. Ook maatschappelijke opgaven, zoals het beleid om ouderen langer thuis te laten wonen met passende zorg, worden samen met de zorgverzekeraar aangepakt

 

 

Reacties

Cookieinstellingen