55+

Even heerlijk erop uit: Landgoed Hoenderdaell leukste uitje Noord Holland!

De ANWB is er niet alleen voor u bij pech onderweg. Voor de 12e keer organiseerde de ANWB dit jaar de verkiezing van het leukste uitje. Daarbij werden landelijke winnaars bekend, maar ook in iedere provincie werden een aantal aantrekkelijke uitjes genomineerd.

Een deskundige vakjury, samengesteld uit 5 afzonderlijke deskundigen op gebied van uitjes en entertainment, verkozen landgoed en dierentuin Hoenderdaell in het Noordhollandse Anna Pauwlona tot ‘leukste uitje’ van Noord-Holland. Gelet werd bijvoorbeeld op klantvriendelijkheid, niet minder belangrijk op de prijs/kwaliteit verhouding, en natuurlijk ook de sfeer en het aanbod. Wilt u weten wie de overige winnaars zijn? Onderaan dit artikel treft u de relevante ANWB-website-link.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een afbeelding voor uitvergroting)

Donderdag 10 maart bezocht de redactie van Nieuws.nl het landgoed. Bekijk zeker ook het openingsfilmpje! U kunt trouwens gratis parkeren bij een bezoek aan Hoenderdaell!

Ik begin bij de entree van het landgoed. Een indrukwekkende hoender houdt de wacht. Dieren vertederen altijd weer. In park Hoenderdaell kunt u in sommige gevallen echt oog in oog contact leggen. Zelfs met grote bruine beren, maar die bevinden zich natuurlijk wel achter een veilige afrastering. Maar er is een grote verscheidenheid aan bewoners.De route begint meteen met een vriendelijk volkje, waarvoor u uit een automaat voedsel kunt geven. Ze heten Alpaca’s en ze hebben lekkere wollen truien aan. Die had ik donderdag 10 maart niet nodig overigens, het was prachtig weer!Even verderop trof ik enkele woestijnvrienden….Nou ja… zo heet was het nou ook weer niet….Ook vogels, groot en klein, vonden een woning in park Hoenderdaell. Hieronder de prachtig rode Ibis. Die witte heeft ook een naam, maar die moet ik u vooralsnog schuldig blijven…Sommigen bereiden zich voor op komst van het nageslacht. Terwijl ooievaars daar voor ons ook al een dagtaak aan hebben….Althans dat heeft men mij wijsgemaakt….Anderen beweren dat kindjes komen uit de Holle Boom in Kraantje Lek (Overveen)On our block all of the guys call het Flamingo…..(Manfred Mann song ‘Pretty Flamingo’)Op het Landgoed is ook de stichting Leeuw gevestigd. Kijk eens wat een knappert…. (zie ook openingsfilmpje)Als je niet uitkijkt in park Hoenderdaell sta je zo voor aap….(of halfaap hieronder) Deze diertjes lijken op aapjes, maar zijn dat niet….Deze wel natuurlijkLaat u door een neusbeertje niet bij de neus nemen!Even een bezoek aan echte griezels. Nou ja, die schildpadden dat gaat dan nog wel….Skippy de kangoeroe woont er ookKwam onderstaande bewoner via de Veluwe binnenwandelen? Op het openingsfilmpje heeft hij jeuk….Op een dag als deze zoek je het water op….Zeker een bezoek waard dus Landgoed Hoenderdael!

Website ANWB verkiezing leukste uitje

Klik op HOME voor de website van landgoed Hoenderdaell

Home

 

Reacties

Cookieinstellingen