Uitreiking eerste sleutel eensgezinswoningen project Kingsford Smithstraat

BEVERWIJK – Op dinsdag 15 maart zijn de sleutels van de eerste 5 woningen in het project Kingsford Smithstraat uitgereikt. BAM wonen heeft hier in opdracht van Woonopmaat in totaal 40 energiezuinige sociale huurwoningen gebouwd. Om deze oplevering te vieren overhandigde wethouder Serge Ferraro in het bijzijn van Sjoerd Hooftman, directeur-bestuurder van Woonopmaat, en VĂ©ronique Leenhouwers, commercieel directeur bij BAM Wonen, de sleutel aan de eerste huurders.

Energiezuinige woningen
Op de plek van het voormalige schoolgebouw aan de Kingsford Smithstraat realiseerde BAM Wonen, in een bouwtijd van slechts zes maanden, veertig woningen in sfeervolle jaren dertig bouwstijl. De energiezuinige eengezinswoningen (zie onderstaande artist impressions) voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen: ze zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen, worden verwarmd met een warmtepomp en hebben vloerverwarming.

Betrokken bewoners
De gemeente en buurtbewoners zijn uitgebreid betrokken bij de invulling van het bouwplan en de herinrichting van de openbare ruimte. Tijdens de bouwwerkzaamheden is de riolering vervangen en de openbare ruimte ingericht. Hiermee is de overlast voor de buurtbewoners beperkt gebleven.

IJmond Nieuws was aanwezig bij de overhandiging van de eerste sleutels en maakte bijgaande reportage:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen