55+

Oud-mariniers trainen met o.a. Natasja Froger op circuit zandvoort

Zaterdagochtend 26 maart vond er in voorbereiding op ‘Tour du ALS’ 9 juni a.s. een bijzondere training plaats voor twaalf Noordwijkse oud-mariniers. Het Circuit Zandvoort steunt de ‘VentouxMarines’ in hun strijd tegen de spierziekte A L S en nodigde hen uit voor een eenmalige training op het circuit waar Max Verstappen tijdens de Dutch Grand Prix vorig jaar naar zijn overwinning reed.

De mariniers speedmarsten de 22 kilometer die ook tijdens de beklimming van de Mont Ventoux worden afgelegd.

Natasja Froger, ALS-ambassadeur en tevens deelnemer van Tour du ALS, sloot zich de eerste kilometers aan bij de oud-mariniers, in dit geval de Ventoux Mariniers. (hieronder Natasja)
Ter nagedachtenis aan overleden collega Ed van Heeswijk

De Ventoux Marines nemen ter nagedachtenis aan hun oud collega Ed van Heeswijk deel aan Tour du ALS op 9 juni.  Ed overleed in 2018 aan de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Met hun deelname willen Ed’s oud collega’s zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen ALS. Uit eigen ervaring weten de oud-mariniers: er is geen tijd te verliezen! Laura, de dochter van Ed, heeft zich bij de Ventoux-Marines aangesloten. “Mijn vader stond positief en optimistisch in het leven, ook toen hij ziek werd plukte hij de dag en keek hij naar wat juist nog wel kon. Voor mijn vader komt een oplossing te laat, maar weet dat hij trots zou zijn dat wij zijn strijd voortzetten.” (hieronder Laura van Heeswijk)Aan het begin van de ochtend werden de deelnemers, genodigden en de pers ontvangen in het gezellige Café Barnies, gelegen nabij de Tarzan-bocht op het Zandvoortse circuit.Voorbereiding op pittige klim

De voorbereiding voor Tour du ALS is in volle gang en het trainingsschema wordt de komende weken ook door de mariniers opgevoerd. “We zijn erg verheugd dat CM.com Circuit Zandvoort ons op deze bijzondere locatie verwelkomt. Normaal trainen we in de duinen van Noordwijk, om alvast enige hoogtemeters in de benen te krijgen. Tijdens Tour du ALS is de route non-stop bergop naar de top van de Mont Ventoux, hetgeen nog wel eens pittig kan gaan worden”, vertelt Léon van Leeuwen, oud-marinier en teamcaptain van VentouxMarines.

ALS de wereld uit trappen

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “Op 9 juni 2022 beklimmen we met een recordaantal mensen voor de 10e keer de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. De steun is hartverwarmend, de urgentie bij iedereen voelbaar, het familiegevoel als vanouds. Zolang er geen medicijn tegen ALS bestaat gaan we door en zetten we alles op alles om die vreselijke ziekte de wereld uit te trappen. De strijd is pas gestreden als we ALS hebben verslagen.” (hieronder Gorrit-Jan Blonk) (zie ook openingsfilmpje)Aanmelding Tour du ALS

Dit jaar vindt Tour du ALS plaats op donderdag 9 juni. Mensen kunnen zich tot enkele dagen voor de start aanmelden. Op dit moment staat de teller op ruim 630 deelnemers, waaronder ALS-patiënten. Ook ambassadeurs Thomas Acda en René en Natasja Froger gaan de sportieve uitdaging aan. Iedereen die begaan is met de strijd tegen ALS kan bijdragen door deel te nemen aan Tour du ALS of te sponsoren. Steun de strijd op www.tourduals.nl.

Over ALS

ALS is één van de meest ernstige-  en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. De exacte oorzaak van de ziekte ALS is nog niet bekend. Evenmin bestaan er medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Patiënten kennen een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen. Nederland telt ongeveer 1500 ALS patiënten. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt na de diagnose. De noodzaak tot intensiever wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS moet alle prioriteit krijgen.

Over Tour du ALS

Tijdens Tour du ALS beklimmen vele honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten jaarlijks de Mont Ventoux. Deelnemers zetten zich sportief in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Naast de sportieve uitdaging staat het familiegevoel voorop. Wat nu een groots evenement is, begon in 2012 met een kleine groep mensen die besloot om de Mont Ventoux te beklimmen. In de afgelopen 9 edities van Tour du ALS hebben inmiddels meer dan 4 duizend deelnemers de Mont Ventoux beklommen. Gezamenlijk hebben zij ruim 8 miljoen euro opgehaald aan donaties. De opbrengst van Tour du ALS komt volledig ten goede aan onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS en zorg voor patiënten. Tour du ALS wordt door Stichting ALS Nederland georganiseerd. In 2022 vindt de 10de editie plaats van Tour du ALS. Zie voor meer informatie: www.tourduals.nl.

Over Stichting ALS Nederland

Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak/behandeling van de dodelijke spierziekte ALS. Stichting ALS Nederland zet zich actief in voor een betere kwaliteit van leven en zorg voor de patiënten en hun naasten. Met campagnes stimuleert de stichting een grotere bekendheid van de ziekte ALS bij de Nederlandse bevolking en vraagt ze het publiek om steun. Stichting ALS Nederland is o.a. bekend van de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, Amsterdam City Swim, Ice Bucket Challenge, ALS Sunrise Walk en Tour du ALS. Zie voor meer informatie www.als.nl.

De finish

Hieronder enkele foto’s van de zonovergoten ochtend. (hieronder het begin van de ochtend) Best bijzonder, een kijkje op een maagdelijke baan, waar Max Verstappen zijn remsporen achterliet  De mariniers kwamen gelijktijdig aan. Natasja Froger liep uit solidariteit ronde 1 mee en had daarna andere verplichtingen. Na 22 km hardlopen mag je elkaar best feliciteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen