Deze week weer 1771 Oekraïense vluchtelingen opgevangen in regio Kennemerland

Foto: Unsplash - Jana Leu

Afgelopen week (1 april –t/m 7 april) ving de veiligheidsregio Kennemerland in totaal 1771 Oekraïense vluchtelingen op. Er worden 1425 vluchtelingen in de gemeentelijke opvanglocaties en 346 vluchtelingen bij particulieren thuis opgevangen.

Van die laatste groep hebben nog niet alle gemeenten in de regio in beeld om hoeveel vluchtelingen het gaat. Binnen twee weken komen er in de regio nog 432 opvangplekken bij.

Spreekuur
Deze week opende de huisartsencoöperatie Zuid-Kennemerland een speciaal spreekuur voor alle vluchtelingen met medische vragen in het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Zuid. Het spreekuur wordt op woensdagmiddagen gehouden van 13.00 uur tot 16.00 uur. Er is een tolk aanwezig om eventueel een taalbarrière te overbruggen.

Informatiepunt
Gemeente Haarlem opende vrijdag 1 april het informatiepunt Oekraine aan de Zijlsingel 1 waar vluchtelingen en Haarlemmers terecht kunnen voor informatie. Bij het informatiepunt zitten mensen van het Rode Kruis, vluchtelingenwerk en de GGD klaar om mensen te woord te staan, eventueel geholpen door een tolk. Het Informatiepunt Oekraïne is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Veiligheidsregio Kennemerland bestaat uit de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

Reacties

Cookieinstellingen