55+

Wat je móet weten over 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek zat 23 april 2022 (incl. route)

Bloemencorso blijft 'beestachtig' mooi: van walvis in 1947 tot draak in 2018
Bloemencorso blijft 'beestachtig' mooi: van walvis in 1947 tot draak in 2018
Foto: Wim Meijer fotografie

Citaat van Corso Bollenstreek: In 1947 rijdt de eerste corsowagen van Hillegom naar Lisse. Wagen ‘De Walvis’, waarmee kweker Willem Warmenhoven vrolijkheid en blijheid brengt na een periode van donkerte, verovert in de jaren daarna steeds meer harten van mensen over de hele wereld.

Foto’s, tekst en film Charles Duijff (klik op een afbeelding voor uitvergroting)

Geurende hyacinten, warme kleuren, schitterende praalwagens en kleurrijke figuranten betoveren iedereen die langs de route van Noordwijk naar Haarlem. Verderop in dit artikel de uitgebreide routebeschrijving!

‘Celebrating memories’ thema 2022

In 2022 viert het Bloemencorso Bollenstreek de 75ste editie van het inmiddels door Unesco erkende Immateriële Erfgoed van de Mensheid. Onder de noemer Celebrating Memories laat de organisatie van 20 t/m 24 april de afgelopen 75 jaar herleven. De prachtige praalwagens die al sinds 2020 klaar staan om te gaan rijden zijn aangevuld met een aantal nieuwe wagens. Met die wagens wordt  op 23 april 2022 een boodschap gebracht van hoop en blijheid naar de wereld. Met de talloze, internationale bezoekers langs de kant van de weg vieren wij onze dierbaarste herinneringen en wensen voor een hoopvolle toekomst.

Opnieuw speelt de walvis zaterdag 23 april de hoofdrol. Dit keer in het leven geroepen door de klein- en achterkleinkinderen van kweker Willem Warmenhoven. Het komende corso wordt sowieso een heel speciale editie. Er valt nogal wat te vieren. In de 1e plaats de 75e verjaardag, maar ook de blijdschap dat na twee coronajaren de corso weer kan worden georganiseerd!

In het Noordhollandse Paradijs dat Keukenhof heet, werden de pers en enkele genodigden vast geïnformeerd over drie dagen gepassioneerde corso-koorts. De provincie Noord Holland steunt het evenement van harte en komt zelfs met een eigen praalwagen met de titel ‘In Noord Holland kom je tot bloei’
Directeur Keukenhof Bart Siemerink verwelkomde tijdens de informatiebijeenkomst de corsovoorzitter Drs. Willem Heemskerk, enkele  PR Medewerkers en overige belangstellenden op de Keukenhof. (Hieronder directeur Bart Siemerink)Voorzitter bloemencorso Bollenstreek Drs. Willem Heemskerk nam vervolgens het woord en reikte allereerst het kinderboek ‘Een corso vol verrassingen uit’ van Marianne Busser en Ron Schröder. (zie filmpje  hieronder)Hieronder corsovoorzitter Drs. W HeemskerkDE ROUTE uitgebreid (klik ero voor uitvergroting)Het ziet er naar uit dat er voldoende bloemen zijn om alle praalwagens en voertuigen te voltooien. De bloemenvelden in de kop van Noord Holland (rond Anna Pauwlona bijvoorbeeld) bloeien iets later dan de zuidelijk gelegen velden, dus mocht het nodig zijn extra bloemen aan te voeren kan dat wellicht nog met bloemen uit de noordelijk gelegen gebieden.Hieronder de nieuwe outfit van de corso PR medewerkersVRIJDAG 22  april lichtjescorso Noordwijkerhout!  Route:

21:15 u Herenweg – Victorieberg

21:20 u Kerkland-Dorpsstraat

21:25 u Dorpsstraat-Havenstraat (’t Witte Kerk)

21:30 u Havenstraat-Koninginneweg

21:40 u Koninginneweg-Viaductweg

21:50 Wildlaan-Maandagse Wetering

22:05 u Einpunt bocht naar Gieterij

Bezoek voor meer informatie de website van de corso

.

Reacties

Cookieinstellingen