55+

Mannen fietstocht Alicante bereiken Parijs

Foto: Tim Schroeder

Zaterdag 9 april 2022 vroeg in de morgen vertrokken Tim Schroeder en zijn vriend Richard Hubert per fiets voor een 2200 kilometer lange tocht naar Alicante in Spanje.

Daarmee hopen Tim en zijn vriend Richard zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar een behandeling van het Usher Syndroom. Tim’s vijfjarige dochter Eleyna lijdt aan deze ernstige aandoening, een progressieve ziekte die op den duur tot de combinatie van doofheid en blindheid kan leiden. Lees het eerdere artikel, waarvan u de websitelink onderaan dit artikel vindt.

Aardig op schema

De mannen streven ernaar zo’n 100 km per dag te fietsen. De overnachtingen zouden in een camper worden doorgebracht, maar door ziekte van de bestuurder (schoonvader Tim) kon de camper niet gelijktijdig met de mannen vertrekken. Voor nacht 1 in Etten Leur (Brabant) zou dus snel een slaapplaats gevonden moeten worden. Dankzij onze collegiale redacteur van Etten-Leur.nieuws.nl, die onmiddellijk een oproep plaatste, werd die slaapplaats gelukkig snel gevonden.

Ook de twee dagen daarna was de camper nog niet beschikbaar en moesten Tim en Richard een hotelletje zoeken voor overnachting.

Inmiddels kwam de camper hun richting uit en kan op een wat relaxter manier met de ‘avondklok’ worden omgegaan.

Zadelpijn

Het fietsen verloopt tot dusver voorspoedig, behoudens wat zadelpijn waar beiden mee moeten dealen. Maar….op de openingsfoto ziet u het al…. Parijs werd al bereikt! Iedereen die Parijs weleens per auto heeft bezocht weet dat je dan zo’ 500 kilometer moet afleggen. 13 april kwam La Ville Lumière, oftewel de lichtstad in zicht! Top gedaan mannen!

Steun de mannen!

Voor de ziekte vaan dochter Eleyna bestaat helaas nog geen behandeling, maar er wordt natuurlijk volop onderzoek verricht. Via de Stichting Ushersyndroom wordt zoveel mogelijk in de middelen voor dat onderzoek voorzien, maar er is nog veel geld nodig. Tim en Richard streven er naar minstens € 25.000,- euro voor de stichting in te zamelen. De stand bij vertrek op 9 april was ca. € 15.000,- euro, dus nog minstens € 10.000,- euro te gaan. Hopelijk wordt het een veel hoger bedrag.

De teller staat nu op ruim € 17.000,- euro. Dat móet echt omhoog lieve mensen! Ook uw (bescheiden) bijdrage telt voor Eleyna en al die andere patiënten, Dus: KLIK SNEL HIER OM TE DONEREN !!!!

Dank jullie wel !

Tim Schroeder en Richard Hubert zijn gestart met 2200 km fietsen voor Stichting Usher syndroom

 

Reacties

Cookieinstellingen