Training mindfulness bij MCM Uitgeest

Foto: Aangeleverd

Huisartsenpraktijk Medisch Centrum Molenstraat (MCM) Uitgeest organiseert met ingang van 12 mei een training mindfulness. Voor wie nooit nader kennis heeft gemaakt heeft Mindfulness vaak iets zweverigs. Niets is echter minder waar!

“Mindfulness biedt hulp in ons drukke bestaan”, aldus de artsen van het MCM en trainer Achim Heine. Onderstaande column is alvast een introductie.

Mindfulness zweverig? Zeker niet
Hoe blijf je gezond in deze hectische wereld? Hoe hou je het hoofd koel en rustig terwijl je je dagelijkse bezigheden doet? Hoe vindt je kalmte terwijl je wordt bestookt met het wereldnieuws, er prikkels zijn van alle kanten, je je zorgen maakt over je kinderen, over financiën en of je wel ‘goed genoeg bent’.

Sommige mensen vluchten in social media, series kijken, overmatig nieuws kijken, eindeloze gesprekken aan de telefoon, omdat het een gevoel van rust lijkt te geven. Onze geest staat echter de hele tijd ‘aan’ en maakt overuren aan gedachten. En de ‘stopknop’ is niet goed te vinden.

Hier kan mindfulness helpen!

Mindfulness is Engels voor aandachtigheid. En zou je kunnen begrijpen als ‘aandachtig zijn’. Wat je doet is een pauze inlassen. Elke dag ga je even een paar minuten stoppen. Je gaat zitten om te mediteren. En tijdens de meditatie oefen je iets met volledige aandacht doen. Je ademt, zit, loopt of ligt met volle aandacht. Het is ‘doen’, of in feite ‘niet doen’.

Het gaat om goed voor jezelf zorgen. Opmerken hoe jij je eigenlijk voelt. Deze stap slaan we al te vaak over, en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor je lichaam en geest. Het lijkt simpel, maar vergt aandacht, erop letten. Mindfulness kan je helpen om dit soort zelfreflectie te ontwikkelen: je gaat merken hoe je goed voor jezelf kan zorgen, omdat je de tijd neemt om dit op te merken.

8-weekse cursus
Wil je hier meer van weten? Wil je een stok achter de deur om met jezelf aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor de mindfulnesscursus die gegeven wordt in het Medisch Centrum Molenstraat in Uitgeest.

Deze 8-weekse cursus gaat vanaf mei plaatsvinden. De kosten (450eu) kunnen deels vergoed worden als u een aanvullende zorgverzekering heeft. Ook is korting mogelijk als u dit bedrag niet kunt missen.

Kijk voor informatie over tijden en kosten op de website van trainer Achim Heine: https://goodmindfulness.nl/voor-particulieren/8-weekse-training-in-uitgeest/ of mail voor de informatiebrief naar [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen