55+

Gitarist Jan de Hont (o.a. ZZ & The Maskers) stopt met optreden

Foto: Charles Duijff

Na ruim 60 jaar podiumervaring en samenwerking met tal van Nederlandstalige artiesten stopt gitarist Jan de Hont met optreden. Jan begon zijn loopbaan als gitarist eind jaren 50 en in 1963 soleerde hij in het nummer La Comparsa, een gitaarbewerking van een compositie voor piano van de Cubaan Ernesto Lecuona.

Dat prachtige instrumentale nummer, dat beschouwd wordt als een POP-klassieker, komt nog dikwijls voorbij in radioprogramma’s waar het gaat om rustig- en ‘romantisch’ repertoire. (Tekst gaat verder na video)
Na Jan’s eerste Amsterdamse bandje The Apron Strings, waar zanger Rob de Nijs nog even bij heeft gezongen, werd Jan gitarist in de band ZZ & de Maskers. Bob Bouber werd de zanger van die band. Hij zong de Masker-hits Dracula en Ik heb genoeg van jou.

Jan sloot zich tussen 1973 en 1980 aan bij Freek de Jonge en Bram Vermeulen in  Neerlands Hoop In Bange Dagen. Later speelde hij in Vermeulens band ‘De Toekomst’. Ook werkte Jan samen met artiesten als Jan Rot, met Fay Lovsky, Frank Boeijen en Boudewijn de Groot. De Hont was een veelgevraagd sessiemuzikant.

Tijdens zijn afscheidsconcert zal de gitarist, die dit jaar zijn tachtigste verjaardag viert, nog eenmaal optreden met De Maskers.

Dat allerlaatste optreden is op zondagmiddag 1 mei in Poppodium de Meester in Almere.

Reacties

Cookieinstellingen