55+

Mannen fietstocht 2200 km lange fietstocht Alicante bereiken Baskenland

Foto: Tim Schroeder

Zaterdag 9 april 2022 vroeg in de morgen vertrokken Tim Schroeder en zijn vriend Richard Hubert per fiets voor een 2200 kilometer lange tocht naar Alicante in Spanje.

Daarmee hopen Tim en zijn vriend Richard zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar een behandeling van het Usher Syndroom. Tim’s vijfjarige dochter Eleyna lijdt aan deze ernstige aandoening, een progressieve ziekte die op den duur tot de combinatie van doofheid en blindheid kan leiden. Lees het eerdere artikel, waarvan u de websitelink onderaan dit artikel vindt.

Dag 16

De mannen lieten Pamplona achter zich om neer te strijken in Villafranca. Deze plaatsen liggen in het Spaanse Navarra (Baskenland).
De tocht daarnaar toe was letterlijk ‘aanmodderen’ Na Bordeaux in Frankrijk alleen maar regen, guur weer. Viel de infrastructuur door de Pyreneeën nog mee (natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje), dat veranderde snel in Spanje, waar de fietsroute bestond uit modderpaden. (of baden zo u wilt) Met een stokje de blubber tussen de fietsremmen uitpeuteren….
Uiteindelijk vanaf Villa Franca nog zo’n 700 km te gaan, dus wel aardig op schema. De eerder opgelopen zadelpijn moesten de mannen ruilen voor oververmoeide benen. Maar ’t is niet de moed die in de benen is gezakt…ze blijven er voor gaan!

De fietstocht vanaf Villafranca met heuvels tot 9% brengt hen zonder kleerscheuren naar Cariñena, als alles meezit. Bij vertrek een koude wind maar nog wel droog.
Eerst nog even de rest van de alle prut verwijderen vd fietsen, want nogmaals; gisteren was niet echt een fijn fietspad!!

De 128 km van Bardenas / Villefranca naar Cariñena. (gemeente in de Spaanse provincie Zaragoza in de regio Aragón)

Redelijk goed weer maar toch flinke inspanningen moeten leveren vandaag. We liggen op koers om 1 mei in Alicante aan te komen. Eerst nog flinke heuvels/ bergen verzetten op de weg naar Valencia.

De nacht brengen wij door op een dag/nacht parkeerplaats in Cariñena. Eerst een biertje en dan ergens een hapje eten voor het slapen gaan.

Adequate voeding en rust belangrijk, maar nog belangrijker de vitamientjes voor ons hart!

Vitamientjes voor het hart? Daarvoor kunt u zorgen! Vitamine D van doneren….al kunt u maar een paar euro missen. Van het streefbedrag van € 25.000,- dat Tim en Richard willen ophalen voor de stichting Ushersyndroom is nu ruim € 18.000,- gerealiseerd. U gaat vast helpen om het einddoel te behalen…..

KLIK SNEL HIER OM TE DONEREN!

Zie ook

Verslag Tim en Richard op FACEBOOK

Reacties

Cookieinstellingen