Tachtigste editie Pim Mulierloop op zondag 22 mei

Foto: Erik Pieters

Een indrukwekkend jubileum: zondag 22 mei wordt de 80ste Krinkels Pim Mulierloop gehouden, een traditioneel hardloopevenement verdeeld over 4 afstanden; de 5 kilometer langs de groene duinrand, de 10 kilometer over het landgoed Duin- en Kruidberg, de 10 Engelse Miles (16,1 km) door het duingebied van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. En de kidsrun van 1,2 kilometer.

Voorinschrijven kan tot en met 17 mei via www.Pimmulierloop.nl. Het ophalen van het startnummer is mogelijk op zondag 22 mei vanaf 09.30 uur tot en met 15 minuten voor de start van je afstand bij het clubgebouw van AV Suomi op het Sportpark Groeneveen. Hier vindt vanaf 09:30 uur ook de na-inschrijving plaats. Dit is mogelijk tot en met 30 minuten voor de start van je afstand. Er is PIN aanwezig voor de na-inschrijving.

De start en finish is op de atletiekbaan van Atletiekvereniging Suomi. De allerkleinste supporters en deelnemers kunnen zich vermaken met oud-Hollandse spelletjes en een springkussen terwijl papa of mama de 5, 10 of 16,1 kilometer rent.

Omdat dit een jubileumeditie is trakteert AV Suomi elke deelnemer op een Italiaans ijsje van Bonasera.

Jan van der Meulen eventspeaker
Jan van der Meulen is met zijn aanstekelijke enthousiasme, zijn gedegen voorbereiding en parate brede kennis de eventspeaker op deze ochtend. Hij wordt ondersteund door DJ Jack die zorgt voor de muzikale omlijsting op het park. De funband van Soli zorgt voor vertier langs het parcours.

Pim Mulier
Deze hardloopwedstrijd heeft een rijke en interessante geschiedenis en werd in 1878 voor de eerste keer georganiseerd door Pim Mulier op landgoed Rooswijck te Velsen-Noord. Het programma was een 100 meter sprintwedstrijd en een veldloop van 2000 meter met hindernissen. De toen 13-jarige Pim Mulier won ook beide afstanden. Pim Mulier een zeer veelzijdig persoon, op en top sportman die veel heeft betekent voor de sportwereld.

Foto: Erik Pieters

Reacties

Cookieinstellingen