55+

Het Spaanse Alicante bereikt na 2200 km fietsen onder soms zware omstandigheden

Foto: prive aangeleverd

Hoofddorper Tim Schroëder en zijn maat Richard Hubert bereikten vandaag na een 2200 km lange fietstocht het Spaanse Alicante. Dat deden de vrienden om geld in te zamelen voor de behandeling van slachtoffers, die lijden aan het Ushersyndroom.

Het begon allemaal op zaterdag 9 april 2022. (zie artikellink onderaan). Twee jonge- en sportieve mannen die weliswaar niet de wielersport beoefenen, maar toch vertrouwen hadden voldoende conditie te hebben voor een 2200 km lange fietstocht, waarover ze volgens planning drie weken wilden doen. Beiden gedreven door het steunen van een fantastisch goed doel, waarvoor ze minstens 25.000,- euro wilden inzamelen. Tim’s 5-jarige dochtertje Eleyna heeft het zeldzame Ushersyndroom, waardoor ze langzaam doof en tegelijk ook blind kan worden. Het streefbedrag werd bijna gehaald.

Het werd niet in alle opzichten een tocht zonder de nodige ontberingen. Kennen we in Nederland een kwalitatief hoogwaardig wegennet, in landen als Spanje bijvoorbeeld kan dat behoorlijk tegenvallen. Dan blijkt het letterlijk ‘aanmodderen’. De verwachting was, dat met name de route door de Pyreneeën zwaarder zou vallen, maar eigenlijk begon het fietsongemak wat de infrastructuur betreft eigenlijk vlak na de Pyreneeën bij binnenkomst in Spanje. Dat maakte van de mannen vechters, geen stierenvechters, maar met het verwijderen van modder tussen o.a.je fietsremmen hoefden ze zich beslist niet ‘stierlijk’ te vervelen! U begrijpt het al: modderpaden.

Pijnlijke ledematen

Een tocht ook met zadelpijn en protesterende ledematen. Tim heeft al een niet al te beste knie. ‘Mijn slechte knie’ noemt hij het. Om dat ongemak onder de knie te krijgen kocht Tim in Biarritz (Baskenland) een brace en daar heeft hij gelukkig baat bij gehad. Het gebeurt vaak dat wanneer een rechter gewricht protesteert, door overbelasting van het linker ook daar klachten ontstaan. Ook Richard had het nu en dan zwaar, maar hij is er lichamelijk een stuk beter aan toe.

Vandaag een topdag!

Letterlijk een heftig, maar tegelijk ook een sportief avontuur wat de mannen zijn aangegaan, en gelukkig met een blije afloop. Wat was het voor Tim een feest om zijn dochtertje na drie weken weer in de armen te kunnen sluiten!

Vandaag, zondag, de laatste fietsdag hoefde nog ‘maar’ 30 km te worden gefietst. Geen E-bikes he en ook de nodige heuvels!

De mannen krijgen nu de kans uit te rusten van de lange tocht. De Spaanse zon zorgt vast voor een spoedige afname van spier- of zadelpijn. Terugkijkend vinden Tim en Richard het een mooie reis.
Blij ook met het toot op dit moment ingezamelde bedrag van 23.742 euro. De actie loopt nog door, dus fantastisch wanneer u nog wat wil doneren! Dan klikt u als vanzelfsprekend even hier

Zo begon het

Tim Schroeder en Richard Hubert zijn gestart met 2200 km fietsen voor Stichting Usher syndroom

Dank jullie allemaal namens Eleyna voor jullie belangstelling en donaties…..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen