Erfbelasting besparen en hoge eigen bijdrage Wlz voorkomen met speciaal testament

Foto: Aangeleverd

Amstelveen – Bij het overlijden van de partner dient op grond van de wet direct veel erfbelasting te worden betaald. Dit kan de langstlevende partner in grote problemen brengen. Een andere doorn in het oog is de steeds hoger wordende hoge bijdrage in de Wet langdurige zorg (Wlz). Erfrechtinfo biedt de oplossing met een speciaal hiervoor ontwikkeld testament. Fiscaal specialist mr. Neill E.D.Buijze geeft hierover op 16 en 18 mei zes presentaties in Amstelveen

Waarom een testament opstellen?
De belangrijkste redenen om een testament op te stellen zijn blijken de 4 E’s: Erfbelasting bij het eerste overlijden, Erfbelasting bij het overlijden van de langstlevende, de Executeur en de Eigen bijdrage Wet langdurige zorg (WLZ).   Stuk voor stuk erg belangrijk, maar wat opvalt is dat slechts zelden deze 4 clausules goed op elkaar staan afgestemd in een testament. Een probleem dus!

Speciaal ontwikkeld testament
Erfrechtinfo presenteert daarom een testament waarin al deze clausules goed   op elkaar zijn afgestemd en samenwerken om maximale erfbelasting en de     hoge eigen bijdrage Wlz (zoveel mogelijk) te voorkomen. Fiscaal specialist         mr. Neill Buijze: “Vaak zien we dat clausules simpelweg te kort zijn of niet correct zijn opgenomen en dit zie je vooral bij de WLZ clausule: Vaak maar één tot vier zinnen. Een tè korte of juist onzorgvuldige clausule kan dan weer veel meer leed veroorzaken dan dat deze clausule oplost”. Speciaal hiervoor hanteert Erfrechtinfo het WLZ A-B-C. Erfrechtspecialist Ellen Joan Padt: “De truc is om alle clausules zo vorm te geven en op elkaar af te stemmen dat een maximaal resultaat kan worden behaald. Dit lijkt heel logisch, maar toch zien wij maar zelden dat deze clausules in akten goed op elkaar zijn afgestemd”.

Waar kun je als consument zelf op letten? Wist u bijvoorbeeld dat:
er 3 verschillende soorten executeurs bestaan en dat de keuze aan u is? Dat het betalen van erfbelasting een keuze is, welke simpel kan worden voorkomen in een “goed” testament? En dat u tegenwoordig (weer) uw eigen woning als het ware moet gaan ‘opeten’ en dat dit (zoveel mogelijk) kan worden voorkomen?

Erfrechtinfo geeft op maandag 16 mei en woensdag 18 mei uitleg in eenvoudige en begrijpelijke taal. Wilt u meer weten over de geheimen achter een testament en levenstestament en de eigen bijdrage problematiek in de Wlz? Uiteraard komen ook zaken aan bod zoals het uitsluiten van de ‘koude kant’, onterven, fiscale tips en trucs, het kleinkindlegaat, het stief-familie-gevaar, de inhoud van een algehele en medische volmacht enzovoorts. Ook liggen er veel brochures klaar met informatie.

De presentaties zijn interactief: Stel uw vragen direct aan de experts!

GRATIS TESTAMENT APK: Neem uw testament mee, keuring op 10 hoofdpunten

Reacties

Cookieinstellingen