Alleen maar lachende gezichten tijdens 80e Krinkels Pim Mulierloop

Roy Bakker winnaar bij de jongens op de 1,2 kilometer.

SANTPOORT NOORD – Twee jaar ging het niet door vanwege corona, de 80e editie van de Krinkels Pim Mulierloop, maar vandaag was het dan toch zover. Zo’n drieënhalf honderd hardloopliefhebbers van alle leeftijden en alle niveau’s hadden zich rond de klok van half elf verzameld op de atletiekvaan van Atletiekvereniging Suomi op sportpark Groeneveen voor de start van de diverse afstanden.

Hoofdnummer van de dag was de 10 Engelse Mijl, zo’n dikke 16 kilometer, waarvoor zowel recreanten als toplopers zich hadden aangemeld. Onder die toplopers onder andere de bekende Nederlandse marathonlopers Ronald Schröer en Jill Holterman. En ook Johan Neve was aanwezig. Vorige week won Johan nog goud bij het Nederlands Kampioenschap op de 10 kilometer voor 60-plus. Overigens werd hij gisteren 65, zodat hij vanaf nu als jongste in een nieuwe leeftijdscategorie mag uitkomen. In deze categorie (65-70) wil hij deze zomer uitkomen op de halve marathon tijdens het WK voor Masters in Tampere (Finland)

Jill Holterman, Johan Neve en Ronald Schröer bij de start van de 10 EM.

1,2 kilometer voor de jeugd
Vanuit de gedachte dat de jeugd de toekomst heeft, was dat de eerste categorie die vandaag aan de start kwam. Een parcours van 1,2 kilometer werd moeiteloos door de korte beentjes genomen. De een wat sneller dan de ander, met als uitschieters bij de jongens Roy Bakker (1), Ive Engel (2) en Levy Smit (3). De snelste meisjes waren Sophia Kalf (1), Nadine Wagner (2) en Ilvy Alkemade (3).10 Engelse Mijl
Een kwartier na de start van de jeugd was het tijd voor de 10 Engelse Mijl. Een mooie ronde die de lopers grotendeels voerde door de bosrijke omgeving van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De bekende lopers deden wat van hen werd verwacht. Ronald Schröer bij de heren en Jill Holterman bij de dames passeerden als eersten de finishlijn. Johan Neve greep net naast het podium en eindigde als 4e heer achter Ronald Schröer, Jurian Glas en Rutendo E Mandeya. Bij de dames ging de 2e plaats naar Katinka Laan en de 3e plaats naar Franka Hogervorst.5 kilometer
Terwijl de diehards zich vastbeten in de langste afstand van de dag werden gingen op de atletiekbaan achtereenvolgens de 10 en de 5 kilometer van start. Op de vijf kilometer ging het podium bij de heren naar Niek (1) en Kees (2) Bleeker (zoon en vader) en Joost Puite (3). De snelste dames waren Fa Adda (1), Roxanne Gal (2) en Maron Dekker (3).10 kilometer
De 10 kilometer kende een snelle winnaar in de persoon van Cyril Mica, die na 37 minuten en 57 seconden de finishlijn passeerde. Hij werd op 4 seconden gevolgd door Lennard van Wanrooij  met nog 5 seconden daarna Remmert Dekker. De drie snelste dames op de 10 kilometer waren Nadine Luckett (1), Babette van der Pol (2) en Edith Koelewijn (3) Atletiekvereniging Suomi kan terugkijken op de supergeslaagde 80e editie van de Krinkels Pim Mulierloop, waarbij niet alleen door de sportievelingen op het parcours werd genoten, maar ook langs het parcours en op en langs de atletiekbaan.