Theater De Cirkel presenteert programma ’22- ’23 met o.a. Javier Guzman, Theo Nijland, Natalie Baartman en VanWyck

Javier Guzman
Foto: Ruud Verhees

HEEMSKERK – De Cirkel is terug van weggeweest. Het theater in Heemskerk presenteert deze week de concerten en voorstellingen voor het seizoen ’22-’23. Met namen als Javier Guzman, Theo Nijland, Natalie Baartman en VanWyck en jonge muzikale talenten als Iris van Nuland en Alfredo van de Munt biedt De Cirkel een aantrekkelijk en gevarieerd programma van hoog niveau.

Sinds 2020 is Theater en Filmhuis De Cirkel gevestigd in het centrum van Heemskerk. Steeds meer mensen weten hun weg naar Podium Laurentz te vinden en ook artiesten komen er graag. Programmeur Stella van Lieshout ontving verschillende verzoeken van cabaretiers en muzikanten om nieuwe voorstellingen bij De Cirkel te mogen spelen. ‘Marjolijn van Kooten, Samir Fighil en Nina Lynn traden vorig seizoen ook bij ons op. We zijn erg blij hen weer te mogen verwelkomen.’

Het allereerste optreden na de zomer is dat van violiste Iris van Nuland (winnares van zowel het Prinses Christina Concours als Superkids) en pianist Alfredo van de Munt. Zij brengen op zondag 4 september ‘Viool à gogo’. Het volgende in de reeks koffieconcerten wordt verzorgd door Kãna Trio bestaande uit drie jonge percussionisten en in de loop van het seizoen treedt er een keur aan originele kamermuziekensembles op. Leerlingen van Cultuurhuis Heemskerk verzorgen, waar mogelijk, het voorprogramma.

Ook in de avondprogrammering van De Cirkel staan lokale musici op het podium. Op vrijdag 23 september is dat BUUUF met onder andere Frans Molenaar en Rens van der Linden. Fans van dit country collectief zullen zich ongetwijfeld verheugen op de concerten van VanWyck en Nina Lynn, beide in het genre americana, alt-folk en country, aan het eind van het seizoen in april.

Jeroens Clan Korte Metten (foto: Merel van Dooren)

Naast muziek staat er volop theater, kleinkunst en cabaret geprogrammeerd. Relatief jonge makers als het trio Jeroens Clan, het duo Grof Geschud en Theatergroep Passant, maar ook gevestigde namen als Natalie Baartman en Theo Nijland. De toon wordt op zaterdag 10 september gezet door niemand minder dan Javier Guzman met een try-out van zijn voorstelling ‘Apenkooien’.

Het complete programma is vanaf vrijdag 10 juni te vinden op de website van het theater. Kaarten zijn twee weken lang exclusief beschikbaar voor Vrienden van De Cirkel. De reguliere verkoop start op zaterdag 25 juni om 10.00 uur. Wie nog geen Vriend is, maar het theater wel graag wil ondersteunen, kan zich aanmelden op www.decirkelheemskerk.nl.

Reacties

Cookieinstellingen