Mudmasters: met z’n allen de modder in, da’s pas leuk!

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEMMERMEER – Mudmasters Haarlemmermeer trekt heel sportief Nederland (en ook veel buitenlanders) naar het Haarlemmermeerse Bos voor een trip buiten de comfortzone, door water, modders en over tal van hindernissen.

(tekst en foto’s: Wim Meijer)

Het is een fenomeen dat we al kennen van voor de coronatijd, en wat nu weer in volle omvang losbarst: Mudmasters, een (hard)loopevenement over afstanden die naar keuze variëren van 6 kilometer tot zelfs een complete marathon (42,2 kilometer) over een parcours met talloze hindernissen, door water en vooral door heel veel modder.
Ook vorig jaar was het Haarlemmermeerse Bos bij Hoofddorp en Vijfhuizen al de thuishaven voor dit evenement. Toen als fieldlab-event met 5000 deelnemers. Dat was voor coronatijd heel veel. Dit jaar is het aantal deelnemers echter bijna een viervoud hiervan. In twee dagen tijd, verspreid over de zaterdag en de zondag, verschijnen er maar liefst 18000 deelnemers aan de start.Wat het evenement bijzonder maakt is niet alleen de modder. Bijzonder is ook het feit dat er geen sprake is van competitie. Het gaat er niet om of je eerste of laatste wordt, het gaat om het plezier, en dat wordt vooral veel in teamverband beleeft. Dat kan ook bijna niet anders, want bij veel hindernissen heb je elkaar hard nodig. Het zorgt ervoor dat er tijdens het evenement een enorm sociale en sportieve sfeer ontstaat. Iedereen helpt elkaar, lijdt en lacht met elkaar.

Nieuws.nl was het zaterdag een groot deel van de dag bij en maakte een uitgebreide beeldimpressie, waarvan hier in dit artikel een selectie is opgenomen.

Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie (ruim 300 foto’s) van NieuwsNL-redacteur Wim Meijer.

Is dit nou wat ze bedoelen met ‘non-actief’?

Reacties

Cookieinstellingen