Zomerfestival Marquette op zondag 17 juli 2022

Foto: Wim Meijer Fotografie

HEEMSKERK – Het kan weer en dus bundelen Zomerpodium Heemskerk en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN wederom hun krachten om op het prachtige landgoed Marquette om op zondag 17 juli a.s. een middag lang een festival neer te zetten waar het genieten wordt voor jong en oud.

De creativiteit en kunstzinnigheid van Zomerpodium Heemskerk worden voor de 10e keer gecombineerd met leerzame en leuke activiteiten over landgoed Marquette en over natuur en water van PWN. Het festival staat bekend om z’n ongedwongen sfeer en biedt een ieder de mogelijkheid om een middag lang op het festival te genieten van muziek, theater, kleinkunst en beeldende kunst te midden van prachtige natuur. De toegang is gratis.

Stichting Zomerpodium Heemskerk kan dankzij de bijdragen van de gemeente Heemskerk, de gemeente Beverwijk, Rabobank en trouwe sponsoren voor de 20e keer hoogwaardige kunst en cultuur aanbieden aan de inwoners van Heemskerk en omgeving. Stichting Zomerpodium Heemskerk organiseert met uitsluitend vrijwilligers het kunst- en cultuuronderdeel van het festival, waarbij onder andere wordt samengewerkt met lokale ondernemers en Omroep Heemskerk. Heemskerk FM zendt de hele middag uit vanaf het festivalterrein. De livemuziek, met dit jaar alleen maar lokale artiesten, het (straat)theater en de acrobatiek is zo divers als verrassend. Een kleine selectie: Milou Mignon, muzikale verhalenvertelster pur sang, zal met haar band als eerste het podium op het Rondeel betreden om een ieder te betoveren. Ook zal country en de bijzondere combinatie van rock, blues, soul, latin en cajun over het landgoed klinken. Compagnie with Balls komt bezoekers tegemoet op de oprijlaan met een torenhoge mengeling van poppenspel en acrobatische dans. Vanaf de entree tot het landgoed, over de prachtige oprijlaan, tot in de Rozentuin en op het Rondeel, valt er te genieten van (straat)theater en geweldige livemuziek.PWN
PWN heeft ook deze editie haar PWN Paviljoen weer in de Oude Moestuin opgebouwd. Hier maak je onder andere kennis met ons kraanwater, maar dan anders. Ook valt er een hoop kennis te vergaren bij de PWN-boswachters over natuur, water en het landgoed. De medewerkers van Bezoekerscentrum De Hoep staan er om u meer te vertellen over de activiteiten, die in Noordhollands Duingebied plaatsvinden. Natuurlijk hebben wij ook aan de jongste bezoekers van dit festival gedacht. Theater Poppekus geeft op deze dag voorstellingen voor de kinderen over, hoe toepasselijk, een kasteel.

Uiteraard is alles ook dit jaar weer vrijblijvend én gratis!

Het Zomerfestival Marquette vindt plaats op zondag 17 juli aanstaande van 12.30 uur– 17.30 uur. Het programma is onder meer te lezen op www.zomerpodiumheemskerk.com.

Reacties

Cookieinstellingen