Klas op Wielen Alkmaar en Heliomare gaan samen verder

Foto: Heliomare - aangeleverd

ALKMAAR / HEEMSKERK / BEVERWIJK – Kleinschalige zorgvoorziening Klas op Wielen Alkmaar en Heliomare, instelling voor revalidatie en speciaal onderwijs, gaan vanaf 1 juli samen verder als Heliomare.

Klas op Wielen blijft een zelfstandige eenheid en zal de zorg voor kinderen met ernstige (meervoudige) beperkingen blijven aanbieden naast de scholen waar ze mee verbonden zijn. Het samengaan is tot stand gekomen vanuit een gezamenlijke ambitie om kinderen die niet vanzelf tot leren en ontwikkelen komen, zo goed mogelijk te willen ondersteunen en belemmeringen weg te nemen.

Door het samengaan borgen we de kracht van Klas op Wielen dat in de afgelopen tien jaar met zeer betrokken personeel veel voor de kinderen in zorg heeft kunnen betekenen. Zij werken vanuit de overtuiging dat ook kinderen met ernstige beperkingen kunnen leren en dat kinderen met en zonder beperking van elkaar kunnen leren. Daarom sluiten leerlingen met en zonder beperking dagelijks aan bij elkaars lessen en activiteiten.

Op dit moment zijn er twee van deze Samen naar School groepen in Alkmaar. Eén voor kinderen tot en met 12 jaar en één voor kinderen van 12 tot 18 jaar. Heliomare, dat deze maand haar 90-jarig bestaan viert, heeft een rijke ervaring met het begeleiden en ondersteunen van deze doelgroep vanuit haar onderwijs− en revalidatiecentrum. Onze gezamenlijke ambitie is om vanuit alle gezamenlijke expertise uit Heliomare en Klas op Wielen de zorg en het onderwijs voor deze kinderen nog verder te ontwikkelen en optimaliseren.

Heliomare neemt met ingang van 1 juli 2022 alle activiteiten, personeel en de contracten van Klas op Wielen Alkmaar over. De dienstverlening zoals deze door Klas op Wielen wordt geleverd, zal na 1 juli worden voortgezet. Voor alle betrokkenen blijven de contactpersonen dezelfde, alleen hun contactgegevens kunnen wijzigen. Zowel Heliomare als Klas op Wielen zetten zich in om alle betrokkenen hierover persoonlijk te berichten.

Reacties

Cookieinstellingen