Student Nova College Vavo haalt 10 voor wiskunde en ontvangt oorkonde

Amir heeft een vrijwel foutloos examen wiskunde gemaakt
Amir heeft een vrijwel foutloos examen wiskunde gemaakt
Foto: Nova College

Een vmbo-t diploma en een oorkonde van het Platform voor Wiskunde Nederland voor een foutloos wiskunde examen. Dat ontving  Amir Dehghani Rad maandagavond tijdens de feestelijke diploma-uitreiking op het Nova College Vavo in Haarlem.

Amir die voor zijn schoolexamens gemiddeld een 8,8 haalde, maakte zijn centraal examen vrijwel foutloos en haalde daarvoor een 9,9. Deze excellente vavo-student kreeg daarom een oorkonde van het Platform voor Wiskunde Nederland, dat de positie van het wiskundig onderzoek en onderwijs wil versterken. Dit jaar heeft het platform in totaal 39 leerlingen vmbo, havo en vwo met een foutloos eindexamen en een kleine 300 leerlingen met een 10 op de eindlijst door afronding van het cijfer.

Wiskundedocent Sietse Bouma: ‘De sectie wiskunde van het Vavo is heel blij met het behaalde resultaat en feliciteert Amir hiermee van harte.’

Amir komt uit Iran en woont sinds tweeënhalf jaar in Nederland. Hij is van plan na het vmbo verder te gaan met havo en vwo. Daarna wil hij een medische studie doen. Voor het vak Nederlands krijgt hij volop steun van zijn docent Nederlands op het Vavo, die hem bijvoorbeeld stimuleert boeken te lezen van Kader Abdolah, die ook uit Iran komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen