55+

Zomertip: Louwman Museum Den Haag verdient sowieso een Grand Prix!

In heel Nederland én internationaal worden onze hartritmes ‘geklopt‘ wanneer de naam van Max Verstappen valt. Niet alleen bij mannelijke fans, óók bij vrouwelijke bewonderaars van Max gaat het hart vanzelf sneller kloppen!

Tekst/film Charles Duijff Foto’s Wim Meijer/Charles Duijff

Max, de eerste Nederlander die ooit wereldkampioen Formule 1 is geworden op die legendarische dag in Abu Dhabi. Het heeft wat losgemaakt in ons land. Bovendien gaat iedereen uit van opnieuw een succesjaar voor Max.

Nieuws.nl zomertip:

Voor alle auto- en Formule 1-fans hebben we dé zomertip, óók wanneer u naast Formule 1 auto’s van klassieke modellen en van oldtimers houdt!  Het Louwman Museum aan de Leidsestraatweg 57 in Den Haag verdient wat dat betreft sowieso The Grand Prix!

Dit schitterend ingerichte museum toont zoveel moois op autogebied, dat je aan een dag bezoek nauwelijks genoeg zult hebben. Vanaf vrijdag 2 september t/m zondag 4 september 2022 beleeft Zandvoort opnieuw een Formule 1-weekend.

Het Louwman Museum ontwikkelde daaraan vooraf een bijzondere eigen ‘Formule’, waarbij niet alleen aandacht wordt besteed aan één van de auto’s van Max, maar waar ook Formule 1 auto’s te zien zijn van vroegere beroemde coureurs,  zoals onder meer Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio, Jim Clark en Graham Hill…..Hieronder de auto van Juan Manuel Fangio……Hij won de Grand Prix van Nederland in 1955Onderaan dit artikel treft u een link naar de website van het Louwman Museum met alle relevante informatie. Wie na binnenkomst in het museum vast de eerste Formule 1 auto’s heeft bewonderd, kan in de aangrenzende ruimte van koffie met gebak en meer heerlijkheden genieten. In een -zo heb ik het beleefd- romantische ‘Charles Dickens’ setting, raak je van alle kanten betoverd. (zie hieronder)Behalve vele modellen en merken race-auto’s biedt het Louwman Museum tal van klassiekers en oldtimers….. APK-tje? Geen probleem….Ik maak het verder met het aantal foto’s niet ’te Bond’ ! (foto hieronder) U moet echt zelf komen kijken! Onze afbeeldingen tonen slechts een fractie van wat er allemaal is te zien. Niet voor niets onze Zomertip dus! Kijk onderaan voor de link naar de website van het Louwman Museum. Veel plezier daar!

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE van het LOUWMAN MUSEUM

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen