55+

Zomertip: Maak van uw vakantieadres een paleisje

Het biedt zoveel moois, ons ‘kouwe kikkerlandje’. Kies je voor vakantie in Nederland, uitrusten en genieten in eigen land biedt zoveel voordelen aan gezinnen zowel als aan alleenstaanden!  Zoveel mooie natuur, culturele bezienswaardigheden, pretparken, noem maar op.

Tekst en (openings)film Charles Duijff. Foto’s Wim Meijer en Charles Duijff

Een minder dure reisverzekering, de veiligheid van onze landelijke gezondheidszorg, geen lange wachttijden bij douane-controles en u weet daaraan vast nog wel (actuele) zaken toe te voegen als bijvoorbeeld ‘beter voor het klimaat’ en……(vult u zelf maar in)

Het gezegde ‘kouwe kikkerlandje’ ontlenen we aan de veronderstelling dat Nederlanders niet romantisch zouden zijn, ‘koude kikkers’, net als kikkers koelbloedig. Bekijk je bijvoorbeeld de giga tuin rond paleis het Loo in Apeldoorn, dan blijken de ontwerpers daarvan helemaal niet koelbloedig. Je hoeft echt niet naar het romantische Franse Kasteel van Versailles, om een soortgelijk tuinontwerp te kunnen bewonderen. Ons Rijksmuseum biedt minstens zoveel rijke kunst als het Franse Louvre.

Paleis het Loo een museum op zich

Het paleis wordt op dit moment nog steeds verder gerenoveerd. Op de openingsfoto is de noordkant te zien. Aan de zuidzijde (hieronder) wordt volop gewerkt. Foto genomen vanaf het Paleisdak, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen.Ook binnen in het paleis is zorg besteed aan het onderhoud van de vele gangen en kamers. Is het daar ‘beren gezellig?’ Oordeelt u zelf…. Geweldig is het om de werkkamer van onze vroegere koningin Wilhelmina te bewonderen. Majesteit moest het doen zonder mobieltje en internet….

De smaak van de verlichting in het paleis, aan wie zou u die willen toeschrijven?Behalve het Paleis zijn ook de naast liggende stallen te bewonderen met rijtuigen en hofauto’s en bijvoorbeeld de koets die werd gebruikt bij de begrafenis van Koningin Wilhelmina

Veel meer prachtige foto’s vindt u in het ALBUM FOTO’S ‘T LOO

 

 

Cookieinstellingen