Nederland wint dertigste Honkbalweek Haarlem

Foto: Pixabay

Haarlem – De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands hebben vanavond met een 6-1 overwinning op Curaçao voor de vijfde keer in dertig edities de Honkbalweek Haarlem gewonnen. Roger Bernadina was met zijn belangrijke tweehonkslag in de vijfde inning, waarop twee punten scoorden, de gevierde man.

Beide startende werpers, Ruderly Manuel voor Curaçao en Shairon Martis voor het Koninkrijksteam, begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Tot in de vijfde inning stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord.

In de vijfde slagbeurt was het Roger Bernadina, die later werd verkozen tot Most Valuable Player, die de wedstrijd open brak met een tweehonkslag waarmee hij twee punten over de thuisplaat sloeg. Juremi Profar en Denzel Richardson sloegen even later met honkslagen ook nog drie punten binnen.

Shairon Martis was ongenaakbaar en gooide de volledige wedstrijd voor het Koninkrijksteam, dat uiteindelijk met 6-1 won en daarmee de dertigste editie van de Honkbalweek Haarlem won.

Naast de MVP Award voor Bernadina vielen ook Juremi Profar (Beste Slagman) en Lars Huijer (Beste Werper) in de individuele prijzen.

Het volgende toernooi dat op het programma staat voor Team Kingdom of the Netherlands is de World Baseball Classic in het voorjaar van 2023.

Reacties

Cookieinstellingen