Nederland wint in Santpoort eerste officiële kortebaaninterland

SANTPOORT – Santpoort had gisteren de eer om de eerste interland te organiseren van de kortebaandraverij. Zestien paarden, waarvan 8 uit Nederland en 8 uit België, bonden met elkaar de strijd aan. Nederland ging met de eerste interlandzege aan de haal met dank aan Southwind Raptor en Marco Spin.

Winst voor Nederland lag in de lijn der verwachting omdat de kortebaandraverij in België nog in de kinderschoenen staat. Terwijl we in Nederland in deze sport al een geschiedenis hebben van honderden jaren (Santpoort zou z’n eerste Kortebaanwedstrijd al in 1752 hebben gehouden) met ieder jaar tientallen wedstrijden, kennen onze zuiderburen slechts één wedstrijd per jaar op het strand van De Haan. Toch weerden de Belgen zich verrassend goed en pakten dankzij Cezar H en Francis Neirinck de vierde plaats.Qua sfeer was het weer helemaal als vanouds. Twee jaar lang heeft men moeten wachten op die 70e officiële Santpoortse Harddraverij, maar nu stond het publiek weer rijen dik langs het parcours. Gewoon om te kijken, om al die dorpsgenoten te ontmoeten in een feestelijke en ontspannen sfeer en natuurlijk ook om een gokje te wagen. Want niet alleen staat Santpoort erom bekend de meeste bezoekers te trekken van alle kortebaanwedstrijden, maar ook om de grootste gok-omzet.

Foto-impressie Ton van Steijn
Langs het parcours was ook fotograaf Ton van Steijn weer aanwezig. Hij maakte de foto’s in dit artikel. Klik HIER voor een uitgebreide foto-impressie van Ton.

Reacties

Cookieinstellingen