55+

Beverwijk, Valkenburg én Maastricht, de zachte G is nergens verplicht

Voor wie de vakantie in Nederland nog niet voorbij is, voor wie wat vervoer betreft niet kan heksen, maar bijvoorbeeld per trein een dagje uit wil…. Beverwijk blijft altijd een mooie stad, maar ook Valkenburg en Maastricht hebben hun eigen charme! Uiteraard niets ten nadele van de rest van Limburg.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op de foto’s hieronder voor uitvergroting)

Geen lokaal nieuws, maar toch ook weer wel, want overal in Nederland vieren steeds meer huishoudens vakantie in eigen woonplaats of in eigen land. Als redacteur van Nieuws.nl deel ik nu en dan graag mijn reiservaring met u. Recent bezocht ik per trein Valkenburg en Maastricht.

Ik koos voor een dagje uit per trein. Vanuit Noord Holland bent u per trein naar Zuid Limburg wel de ochtend kwijt, maar de middag biedt genoeg tijd om van zowel Valkenburg als Maastricht te genieten! Ik moest zowel heen als terug gebruik maken van door de NS ingezet busvervoer (werkzaamheden aan spoor) tussen Eindhoven en Boxtel en dat gaf natuurlijk extra oponthoud. Wachttijden voor de bus waren er niet, dat had de NS uitstekend geregeld. Ik koos voor de terugreis om 18:30 uur, zodat ik voor 23:00 uur weer thuis kon zijn.

Na aankomst per NS in Maastricht reisde ik van daar met vervoerder Arriva in omstreeks 25 minuten naar Valkenburg. Personen met een NS abonnement kunnen ook van het vervoer door Arriva gebruik maken. Hieronder station ValkenburgIAl snel wanneer je Valkenburg binnenloopt maak je nabij het stadhuis kennis met reuzen van Mammoetbomen!In juli 2021 werden grote delen van Limburg getroffen door hevige regenval en werd o.a. Valkenburg getroffen door overstromingen. Daarvan hebben bezoekers anno augustus 2022 geen last meer. Valkenburg is een pittoreske plaats gebleven met een prachtige omgeving en geweldige terrasjes en winkeltjes… Ook Maastricht blijft een bezienswaardige stad. Hieronder enkele foto’s. Bekijk alle foto’s van Valkenburg en Maastricht via de websitelink onderaan de laatste foto!

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S VALKENBURG en MAASTRICHT

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen